Partizan baš silan u Vilerbanu! Valjak se igrao sa Asvelom!

12.10.2023

21:44

0

Autor: A. Š.

Crno-beli na drugom uzastopnom evroligaškom gostovanju upisali prvu pobedu u novoj sezoni elitnog takmičenja

Partizan baš silan u Vilerbanu! Valjak se igrao sa Asvelom!
Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Košarkaši Partizana u na drugom uzastopnom ovosezonskom gostovanju ostvarili prvu evroligašku pobedu. Poraz od Makabija je ekspresno arhiviran, a crno-beli su u Novom Mestu napravili sjajnu uvertiru za večerašnji meč sa Asvelom, kojeg je Valjak samleo usred Vilerbana - 88:62.

Kritike Željka Obradovića posle premijernog izdanja u Tel Avivu očigledno su imale velikog odjeka u ekipi Partizana. Jer, izdanje crno-belih u Francuskoj bilo je dijametralno suprotno od onog koje su Panter i drugovi prikazali pre sedam dana u Izraelu.

Pre svega u fazi odbrane iz koje su crno-beli večeras uspeli da postignu veliki broj lakih poena u kontranapadima. A kada njih nije bilo, radio je napadački set najtrofejnijeg trenera Evrope skoro kao sat. Na prste se mogu prebrojati napadi Partizana koji nisu imali glavu u rep, pa je i pored slabijeg procenta šuta za tri poena Valjak već na poluvremenu mogao da "nakrivi kapu".

I pored zavidnog plusa na velikom odmoru, crno-beli su još tokom prve dve deonice propustili priliku da odu na 20 i kusur poena prednosti. A nije da nisu imali prilike. Ipak, što iz bropletosti, što iz nepreciznosti van linije 6.75 crno-beli su završetak posla morali da ostave za drugih 20 minuta.

A u njima - košarkaška rapsodija Valjka! Sve ono što u prvom poluvremenu nije valjalo u igri njegovog tima Obradović je na velikom odmoru dotegao do maksimuma, pa su grogirani košarkaši Asvela za tili čas i "nokautirani". Sjajnu defanzivu, za razliku od prvog poluvremena, gotovo bezgrešno je ispratio i napad. Ledej je liderski vukao, sjajno su ga pratili ostali saigrači, u trećoj deonici pre svih Smailagić, i očas posla razlika je u 27. minutu otišla na maksimalnih 30 poena (68:38).

ASVEL: Skot 9, Li 6, Kahudi 3, Lovernj 3, Luvavu 10, Džekson 5, De Kolo 4, Egbunu 6, Fal, Nadaje, Noam, Džekson 16.

PARTIZAN: Ledej 13 ( 3/3 za dva, 1/1 za tri, 7sk),Avramović 4, Koprivica 4 (3bl), Panter 11, Smailagić 12 (4sk), Naneli 17 (5 sk, 6as), Trifunović 3, Anđušić 8, Doužer 6, Ponitka 2, Kaminski 8 (4/5 za dva).
Standings provided by Sofascore

BLOG UŽIVO

ČETVRTA ČETVRTINA

40. MINUT - KRAJ! Partizan je pobedio Asvel 88:62!

38. MINUT - U završna dva minuta meča crno-beli ulaze s vođstvom 86:59.

36. MINUT - Još jedna trojka Nanelija - 82:54, a posle sjajnog zakucavanja Koprivice crno-beli su ponovo na plus 30 - 84:54.

34. MINUT - Sjajna minijatura Trifunovića, koji je posle ukradene lopte povukao kontru i asistirao Ponjitki za prve poene Poljaka na meču. Partizan u 33. minutu vodi 77:54, Parker mora da traži minut odmora. Na šest minuta pre kraja svi košarkaši Partizana su se upisali u strelce, pošto je Koprivica poentirao posle ofanzivnog skoka - 79:54.

32. MINUT - Poenima Luvavua i promašenom trojkom Doužera otvoren je poslednji kvartal - 72:50. Ide trojka Partizana, a prva Nenelija iz trećeg pokušaja, posle poena Egbunua - 75:52.

TREĆA ČETVRTINA

30. MINUT - Malo je popustila koncentracija crno-belima u završnici treće deonice, što domaći koriste da naprave seriju 6:0, koju sa dva ubačena bacanja prekida Ledej - 72:46. Panter pravi četvrtu ličnu grešku, mada to i nije previše važno u ovom trenutku. Na kraju treće deonice Partizan vodi 72:48.

28. MINUT - Raspala se igra Asvela u potpunosti, crno-beli imaju još jednu ukradenu loptu, posle koje Naneli zakucava u kontri i postavlja novi najveći plus dosad - 67:38, 27. minut. Pritom je Džekson zaradio tehničku grešku posle koje Naneli podiže prednost na plus 30 - 68:38. Najbolji igrač Asvela večeras je završio meč, pošto je prethodno dobio i nesportsku ličnu grešku. Seriju Partizana 13:0 zakucavanjem prekida Egbunu. U završna dva minuta treće deonice Valjak ulazi sa plus 28 - 70:42.

26. MINUT - Posle lakih poena Lija, Naneli poentira uz faul, ubacuje i dodatno bacanje i vraća crno-bele na plus 20 - 58:38. Ide prednost Valjka i na preko 20 poena, posle koša uz faul i pogođenog dodatnog bacanja Smailagića - 61:38 na polovini treće deonice. Raste prednost Partizana, posle dva ubačena penala Nanelija crno-beli vode 63:38. Posle 24 minuta crno-beli vode 65:38, posle poena Anđušića u kontri.

24. MINUT - Seriju Partizana 8:0, računajući poene s kraja prvog poluvremena, trojkom prekida Džekson. Posle novih lakih poena Smailagića, Džekson ubacuje još jednu trojku, ovaj put uz faul Pantera, koji pravi treću ličnu grešku. Isti broj ličnih grešaka imaju Doužer i Kaminski. Džekson ubacuje dodatno bacanje - 51:36. Ledej zakucava posle promašene trojke Smailagića, a potom Ledej poentira i jednom rukom - 55:36.

22. MINUT - Treći kvartal je otvoren promašenom trojkom Partizana. Crno-beli imaju plus 14 uprkos samo dva ubačena šuta van linije 6.75 od 14 pokušaja. Zanimljivo, Željko Obradović dosad nije ubacivao u igru Mateuša Ponjitku i Balšu Koprivicu. Prvo poluvreme u nastavku meča postiže Panter sa linije penala (3/3) za novi najveći plus Valjka - 46:29. Ide Partizan na plus 20 posle 2+1 Smailagića - 49:29.

DRUGA ČETVRTINA

20. MINUT - Kaminski i Naneli doneli su crno-belima plus 15 pred završnih 60 sekundi prvog poluvremena, ali na drugoj strani Džekson sa 2+1 smanjuje minus Asvela - 41:29. Potencijalni problem za Partizan je i treća lična greška Doužera, a dobra vest je da se na parket vraća Kevin Panter za poslednji napad u drugoj deonici. Na kraju prvog poluvremena Partizan vodi 43:29 poenima Avramovića uz zvuk sirene.

18. MINUT - Dobra reakcija crno-belih posle tajm-auta, sa četiri vezana poena Anđušića razlika je ponovo otišla na plus 13 - 33:20. Panter je ostao na klupi. U završna dva minuta prvog poluvremena crno-beli ulaze s vođstvom 37:24.

16. MINUT - Partizan je u seriji 7:0, posle trojke Trifunovića crno-beli vode 29:16. Skot pravi velike probleme Valjku pod njegovim košem, ponovo je poentirao posle ofanzivnog skoka. Panter se okliznuo i ostao da leži na parketu, domaći u kontri poentiraju. Obradović traži minut odmora, ali je sada najveće pitanje šta je sa kapitenom Partizana. 29:20.

14. MINUT - Imali su crno-beli priliku da odu na dvocifreni plus, ali je Doužer promašio trojku iz neizgrađenog napada. Odmah su kažnjeni i to poenima uz faul posle ofanzivnog skoka Skota. Ubacio je košarkaš Asvela i dodatno bacanje - 22:16, 13. minut. Poenima Pantera sa poludistance i Anđušića u kontri crno-beli u 14. minutu prvi put imaju dvocifrenu prednost - 26:16.

12. MINUT - Poenima Doužera sa poludistance i Ledeja sa linije penala (1/2) Partizan na otvaranju druge deonice dolazi ponovo do plus sedam - 20:13. Crno-beli sjajno otvaraju drugu četvrtinu, posle rampe Ledeja, Doužer poentira u kontri za novi najveći plus Valjka dosad - 22:13. Parker traži minut odmora.

Sjajnu podršku imaju crno-beli u Vilerbanu.

PRVA ČETVRTINA

10. MINUT - Dugo je Asvel bez poena, više od četiri minuta, ali crno-beli nisu to maksimalno iskoristili. U 9. minutu, posle dva ubačena bacanja Doužera vode 17:10. Kaudi trojkom prekida seriju Partizan 8:0. Na kraju prve deonice crno-beli vode 17:13.

8. MINUT - Partizan je u seriji 6:0 i posle novih poena Kaminskog dolazi do najvećeg vođstva u dosadašnjem toku meča - 15:10, 7. minut. Dva napada su crno-beli prokockali na plus pet.

6. MINUT - Ledej poenima iz reketa i Panter sa dva ubačena bacanja vraćaju prednost na stranu Partizana - 9:8. Posle šest minuta košarke u Vilerbanu Partizan vodi 13:10, posle zakucavanja Kaminskog.

4. MINUT - Posle poena Džeksona, prvu trojku na meču pogađa Ledej, Partizan vodi 5:2 u 3. minutu. Skot na drugoj strani odgovara sa četiri vezana poena za prvo vođstvo Asvela - 6:5.

2. MINUT - Oba tima promašila su po dva šuta za tri poena u prva dva napada na meču. Prve poene postiže Naneli posle prodora do obruča. 

- Partizan će večeras igrati bez Ognjena Jaramaza, koji je ostao u hotelu u Francuskoj jer se nije osećao dobro.

- Meč u Vilerbanu, kao i svi ostali u Evroligi i Evrokupu ove nedelje, počeo je minutom ćutanja zbog tragičnih događaja u Izraelu i Palestini.

 

- Asvel se na dan meča sa Partizanom našao u velikim problemima. Za ovo se još nije čulo u evropskoj košarci!

- Francuski košarkaši i aduti Asvela Žopri Lovernj i Boris Dalo jedni su od najvećih mezimaca "grobara" što se tiče stranaca koji su nosili crno-beli dres. Uoči meča govorili su o danima u klubu iz Humske.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike