Bili smo i ostali porodica! Lovernj raširio ruke i pokazao grb Partizana, Dalo dirnuo navijače emotivnom porukom! (VIDEO)

12.10.2023

14:34

0

Autor: A. S.

"Partizan je u našim srcima"

Bili smo i ostali porodica! Lovernj raširio ruke i pokazao grb Partizana, Dalo dirnuo navijače emotivnom porukom! (VIDEO)
Dalo i Lovernj - Copyright Printscreen/YouTube/TV Partizan

Košarkaši Partizana večeras od 20.00 sati igraju drugo kolo Evrolige i to na gostovanju ekipi Asvel, u čijem su sastavu nekadašnji igrači crno-belih Žofri Lovernj i Boris Dalo.

Uoči ovog meča, prvi kapiten stranac u istoriji Partizana, Žo, istakao je više puta da će mu biti jako čudno, a sada je zajedno sa Daloom, u kameru klupske televizije Partizana, izneo utiske pred meč.

- Čudno. Čudno. Probao sam da učinim da to bude kao i druge utakmice, ali nije. Daću najbolje od sebe - rekao je Lovernj na početku razgovora, a Dalo je dodao:

- Drugačiji je tip igre. Obično smo fokusirani da pobedimo, ali naravno da je Partizan uvek u našim srcima. Drugačije su okolnosti za nas da igramo protiv Partizana, naravno da imamo naše obaveze u Asvelu, ali svi znaju da volimo Partizan.

Lovernj je crno-beli dres nosio od 2012. do 2014. godine, a Dalo od 2013. do 2015. i iz tog perioda nose lepa sećanja.

- Naravno navijači, našeg trenera, on nam je kao porodica, još ga volimo. Partizan je jedinstvena porodica - rekao je Dalo, a slično misli i Lovernj.

- Isto, i dalje sam u kontaktu sa mnogima od njih. Imao sam sjajno vreme u Beogradu, to je bilo do sada najbolji deo moje karijere i ne znam šta da kažem, zauzima mesto u mom srcu sigurno.

Lovernj je naveo da svakog leta dolazi u Beograd i da je u kontaktu sa svojim tadašnjim saigračima. Bila je to generacija, za koju je tadašnji trener, Duško Vujošević rekao "Ako su ruže, procvetaće", a ukoliko pogledamo karijere nakon crno-belog dresa, i definitivno su procvetali. 

- Vraćam se u Beograd svakog leta od kako sam otišao. Pokušavam da ostanem u kontaktu sa tim momcima. Sada kada pogledate šta smo sve uradili, možda je najtalentovaniji tim. Dule je bio taj koji nas je izgradio generalno. Mnogi su bili iz inostranstva, bili smo deca, niko nije znao da ćemo uraditi dobrih stvari koje smo uradili. Kada pomislim na sve što smo uradili, još sam srećan kada vidim šta su svi momci uradili, Milutinov, Bogdan... Retko je da ostanete u kontaktu sa svim saigračima. Često ostanete sa jednim u kontaktu posle odlaska iz kluba, posle mnogih godina se ti kontakti i izgube. Ovo je super momenat sigurno.

I Boris je izgradio sjajne odnose sa saigračima, koje i danas gaji, pa je tako prilikom gostovanja Crvenoj zvezdi u prvom kolu, pozvao Sašu Pavlovića na kafu.

- Bilo je sjajno vreme. Došao sam kao dete, nisam otišao kao muškarac, ali skoro je bilo tako. Izgradio sam odnos sa Bogdanom, Sašom Pavlovićem, Milutinovim, Bertansom... i dalje smo u kontaktu, čuvamo odnos kao na početku, bili smo kao porodica i ostajemo kao porodica i dalje. Ako igramo jedni protiv drugih, to je takođe sjajno da se takmičimo, ali na kraju krajeva, mi smo kao braća i mislim da je trener uradio najbolju stvar u tom smislu. Uzeli smo deo istorije i porodice, osećali smo se kao kod kuće, to je najvažnija stvar u životu i sportu.

Obojica su na kraju imali šta da poruče navijačima Partizana i to na srpskom.

- Volim vas puno - rekao je Lovernj i raširio ruke, tako da je do izražaja došla tetovaža Partizana koju ima na bicepsu. Dalo je malo grešio, ali je poručio:

- Volim vas Grobari, naravno, jedva čekam da igram protiv Partizana.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike