Neprepoznatljivi Partizan glatko izgubio od Makabija: Bez ideje, energije i akcije

05.10.2023

21:58

1

Autor: P.K.

Crno-beli uopšte nisu ličili na sebe, mora to mnogo bolje u Evroligi!

Neprepoznatljivi Partizan glatko izgubio od Makabija: Bez ideje, energije i akcije
Aleksa Avramović - Copyright MN Press

Partizan je porazom počeo Evroligu, pošto je u Tel Avivu izgubio od Makbija 96:81 (27:16, 28:27, 19:15, 22:23).

Iako je 15 poena razlike ozbiljan poraz, može se reći da su crno-beli na kraju dobro prošli, jer je u pojedinim trenucima delovalo da bi Makabi mogao da ode i na 25, a možda i više razlike.

Partizan prosto nije ličio na sebe i to je najkraće i najtačnije što se može reći za izdanje šampiona Jadrana na ovom meču.

Partizan je vodio jedino na samom početku meča, sve ostalo je bio samo Makabi. Prednost "ponosa Izraela" u jednom trenutku je iznosila i 24 poena, ali je katastrofa izbegnuta.

Ipak, imaće Željko Obradović mnogo posla, jer večeras ne samo da Partizan nije ličio na sebe ni u odbrani, nego ni u napadu, po čemu je bio poznat prošlih sezona. Ofanziva crno-belih potpuno je zakazala na ovom meču: Bilo je jako, jako malo lakih poena, tranzicija skoro da nije postojala, a organizacija i kreacija večeras nisu bili na meniju…

Aleksa Avramović praktično je jedini igrao. On je postigao 24 poena, od čega 20 u prvom poluvremenu. Kevin Panter i Pi Džej Doužer su došli do 11 poena, a Alen Smailagić i Džejms Naneli po 10.

Sa druge strane, Lorenzo Braun je poveo Makabi i skoro bez promašaja je nagurao 20 poena i prosto podigao svoj tim. Meč je završio sa 22 i osam asistencija.

Uspevao je Partizan u nekoliko navrata da priđe, najmanje na pet poena, ali je Makabi uvek imao brz odgovor.

Može se reći da je Makabi bio mnogo pripremljeniji i spremniji za ovaj meč, pošto ni u jednom trenutku nije kontrolu meča ispuštao iz ruku.

Kod Partizana, jedino Avramović je dobio prelaznu ocenu, a stvarno malo nervira što tim koji je tako dobro igrao prošle sezone deluje tako nepovezano. No, razloga za brigu, naravno, nema, ali Obradovića zaista čeka mnogo posla u zatezanju tima.

BLOG UŽIVO:

Kraj meča, 96:81

40. minut: Smailagić ima dva slobodna bacanja šest sekundi pre kraja meča. Pogađa oba, 96:81.

39. minut: Odavno se samo čeka kraj. 9479.

36. minut: Rivero i Doužer razmenjuju poene, a onda DiBartolomeo daje trojku. Tajm-aut Obradovića. 3.56 do kraja. 89:68.

35. minut: Smailagić je zakucao, pa Avramović sa penala postiže svoje prve poene u drugom poluvremenu. 84:64.

33. minut: O tome koliko Partizan ne liči na sebe govori i ova situacija: Smailagić je drugi put na meču "promašio" zakucavanje, a onda je Panter uhvatio ofanzivni skok i bukvalno sam pod košem, neometan promašuje zicer... 84:60

32. minut: Opet Partizan gubi loptu na prenošenju, pa dva ofanzivna skoka, od čega drugi hvata Blat, najniži igrač Makabija. Preti potop. 81:60. Ne liče crno-beli na sebe uopšte. Nadali su se navijači da će početak ove sezone biti drugačiji nego prošle, ali ne. Sve deluje da će ovo biti još jedan ubedljiv poraz Partizana.

31. minut: Blat odmah šutira za tri, kako to stalno radi i pogađa. Opet je Makabi na maksimalnih +17, a onda izgubljena lopta i laki poeni za Makabi i eto nove maksimalne prednosti 79:60. Tajm-aut Obradovića.

31. minut: Poslednja četvrtina počinje penalima Koprivice: Pogađa oba. 74:60

Kraj treće četvrtine, 74:58

30. minut: Neprelazan je Koprivica u zaštiti obruča. Makabi će imati poslednji posed u četvrtini, 12,8 sekundi. Nibo je bio u mismeču sa Jaramazom i zakucava. 74:58

29. minut: Jaramaz pogađa iza linije za tri poena, ali je vreme isteklo. Obradović je tražio čelendž, ali ništa od toga. 70:56

28. minut: Opet serija grešaka Partizana i Makabi povećava prednost. Posle koša Nanelija, Sorkin daje koš uz faul... Nikako da crno-beli uđu u ritam. Taman kad su gosti došli do nekih poena, Makabi ni iz čega ima tri poena. 70:56. Tajm-aut za Obradovića.

27. minut: Koprivica je "zalepio" Klivlenda, ali su sudije videle faul, pa ništa od najbolje rampe kola. Pogađa oba bacanja, rezultatska klackalica. 65:54

26. minut: Rivero daje oba bacanja. On i Nibo su jedini davali poene u ovoj četvrtini. U prvih šest minuta ove deonice, Partizan vodi 9:8. Ali, Panter odmah daje koš! 63:54

26. minut: Doužer daje oba bacanja i Partizan je opet na jednocifrenom minusu. 61:52.

25. minut: Doužer postiže svoj peti poen, pa Panter sjajno krade loptu i upošljava Ledeja, koji je fauliran. Posle novog poseda, promašuje Doužer, a onda na drugoj strani Braun konačno promašuje trojku! Na drugoj strani, Ledej sa linije penala promašuje prvo. Ima vremena, ali penali moraju da se pogađaju. 61:50 TV tajm-aut.

24. minut: Smailagić promašuje oba bacanja, pa i ponovljeno. Ostalo je +12. Rivero neometano polaže, baš laki poeni za njega. 61:47

24. minut: Sudije su svirale nesportski faul na Ledeju. Niko se nije bunio, ali je na ekranu u hali išao "riplej". To su videli Obradovićevi asistenti i tražili su čelendž. Da, laktom je Zek udario Džoša Niba. Pogodio je oba bacanja, a iz dodatnog bacanja Rivero pogađa. Četiri poena iz jednog poseda. 59:47.

23. minut: Panter privodi Partizan na -8. 55:47.

23. minut: Evo prvih poena u trećoj četvrtini - Ledej daje koš posle skoro dva i po minuta. 55:45

22. minut: Skoro cela dva minuta bez poena u trećoj četvrtini. Panter je promašio ceo obruč za tri, a Jaramaz je probao iz teške pozicije, pa je promašio i trojku, a onda faulom zaustavlja kontru... 55:43 i dalje.

21. minut: Počelo je drugo poluvreme!

Partizan je igrao u talasima. Lako je i topio prednost, ali i primao poene. U napadu deluje bezidejno i nepovezano, a u odbrani kao da nema sinhronizacije. Ne pomaže ni nestvarna partija Lorenza Brauna, koji ima već 22 poena, uz šest asistencija. Avramović je postigao 20 poena i jedini je dvocifreni u Partizanu u prvom poluvremenu. Kevin Panter je dao sedam.

Kraj prvog poluvremena, 55:43

20. minut: Braun pronalazi Sorkina i beleži svoju šestu asistenciju, a Makabi se vratio na +15. To smanjuje Doužer. 55:43.

19. minut: A ko drugi nego Braun, koji odmah krade loptu Doužeru i zakucava. 22 poena ima do sad, a Makabi +13. 53:40

19. minut: Panter se upisuje u strelce, a Kataš traži tajm-aut. 49:40.

18. minut: "Avramović ekspres" posle tajm-auta! Trojka, pa dva koša bez odgovora i dodatno bacanje i Partizan pravi mini-seriju od 8:0. Aleksa ima već 19 poena. Sorkin to zaustavlja, a na drugoj strani je Panter fauliran. Posle bacanja je 47:38.

15. minut: Nibo daje koš uz faul Avramovića i pogađa dodatno bacanje. Braun beleži četvrtu asistenciju. Nestvarno igra do sada. Posle promašenog napada, Kolson daje koš i Makabi odlazi na +15! Obradović mora da zove tajm-aut. 43:28

14. minut: Nibo pogađa, a Anđušić promašuje, a Kaminski pravi nesportsku grešku. Kolson promašuje prvo, pogađa drugo bacanje. Blat promašuje trojku, ali Makabi hvata ofanzivni skok, a Braun daje još jednu trojku! To je 4/4 od njega za tri. Sedam puta je šutnuo iz igre i ima 18 poena. 38:27.

13. minut: Odlična odbrana i Avramovič neometano polaže iz kontre. Tajm-aut za domaće. 32:27.

13. minut: Igra se koš za koš, Kaminski i Avramović priveli su Partizan na jednocifrenu prednost, a u hali su se prvi put začuli "grobari". Aleksa pogađa dodatno bacanje - 32:25. Evo Partizana!

11. minut: Sorkin daje trojku na početku druge četvrtine. Makabi šutira trojke 5/7! Partizan uzvraća košem. 30:18

Kraj prve četvrtine, 27:16

10. minut: Partizan se odbranio, ali nije iskoristio poslednji napad, jer je Makabi to presekao, ali ni on nije iskoristio posed. Kraj prve četvrtine 27:16

10. minut: Anđušić promašuje trojku, ali Blat ne! Raste prednost Makabija, slabo Partizan igra u napadu, a u odbrani kao da uvek kasni korak. 27:16

9. minut: Avramović je fauliran, pogađa jedno bacanje. Na drugoj strani, Rivero takođe pogađa samo jedno. 24:13

7. minut: Smailagić silovito zakucava, ali Sorkin uzvraća. Sada gube loptu igrači Partizana, a Kolson sam, neometano zakucava, pa opet srpski tim gubi loptu, a Braun daje trojku. Ne valja ovo. 23:11.

 

 

6. minut: Partizan prosto ima problem u napadu. Kolson je fauliran, ali pogađa samo drugo bacanje. 16:9

5. minut: Avramović je u igri i odmah se upisao u strelce. 13:9.

4. minut: Panter je promašio dva napada, a Braun pogađa trojku "sa parkinga", Ledej promašuje, pa Braun opet istrčava kontru, već je 10 poena za njega, šutira bez promašaja. 13:7. Tajm-aut za Obradovića.

3. minut: Nibo i Ledej su razmenili po koš. Vrlo borbena i zategnuta utakmica za sad. 7:7

2. minut: Panter! Upisao se i kapiten, a Partizan je na trenutak poveo. Braun odgovara. 5:5

1. minut: Partizan nije iskoristio napad, Braun daje trojku za Makabi, Koprivica odgovara zakucavanjem. 3:2

1. minut: Počelo je!

- Ovo su startne petorke: 

Partizan: Panter, Trifunović, Ponjitka, Ledej, Koprivica.

Makabi: Antonius, Braun, Koen, Kolson, Nibo.

- U toku je predstavljanje igrača, meć vrlo ubrzo počinje.

- Partizan u Tel Avivu ima podršku svog nekadašnjeg trenera Aleksandra Džikića: 

 

 

- Prošle sezone je bilo 1:1 u međusobnim duelima. Partizan je u Beogradu slavio sa 96:88, dok je Makabi bio bolji na svom terenu 90:81. Crno-beli su poslednji put pobedili u Tel Avivu 2010. godine, kada su napravili brejk na putu ka "fajnal foru" Evrolige.

- Rekli smo da je Partizan ubedljivom pobedom počeo sezonu, dok je Makabi potpuno neočekivano izgubio u finalu Liga kupa od Hapoel Jerusalima - 79:71. Doduše, i crno-beli su potpuno neočekivano izgubili od Studentskog centra u finalu ABA Superkupa, pa ih to nije poremetilo.

- Igrači su uveliko na parketu i zagrevaju se:

- Jedan od najčitanijih košarkaških sajtova, Jurohups doneo je procenu da je Partizan šesti favorit za osvajanje Evrolige, a to mesto deli sa Fenerbahčeom i svojim večerašnjim rivalom Makabijem.

- Partizan je prošlu sezonu počeo porazom od Albe, jednim od nekoliko iz kategorije nepotrebnih, ali igrači su rekli da su naučili mnogo i da se ove sezone takve stvari neće dešavati.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike