Svi znaju šta osećam prema Partizanu, probaću da emocije ostavim po strani: Lovernj podsetio na veliku ljubav sa crno-belima!

11.10.2023

10:18

0

Autor: A. S.

Žo kapiten će među Grobarima uvek biti poseban

Svi znaju šta osećam prema Partizanu, probaću da emocije ostavim po strani: Lovernj podsetio na veliku ljubav sa crno-belima!
Žofri Lovernj - Copyright Profimedia

O emocijama Žofrija Lovernja i odnosu sa Partizanom ne treba trošiti reči. Ta ljubav pokazana je i dokazana još pri dolasku Francuza u Beograd, u decembru 2012. godine.

Iako je prošla cela decenija, gde god da je igrao, sa kim god da je razgovarao, Partizan nije zaboravljao, pa ne čudi ni što je pred sutrašnji duel sa crno-belima, prilično emotivan.

Partizan u četvrtak od 20 sati gostuju Asvelu u drugom kolu Evrolige, a nekadašnji kapiten, sada se nalazi na drugoj strani.

- Nije baš moralo tako da bude, ali to je košarka. Emocija će biti, tu nema dileme. Svi znaju šta osećam kada neko pomene Partizan, šta je taj klub uradio za mene, poznata je i moja ljubav prema Srbiji, ali u četvrtak, kao profesionalni košarkaš, pokušaću da ostavim emocije po strani. Da li ću uspeti, videćemo - rekao je Lovernj u razgovoru za Mozzart Sport.

Inače, Francuz je ljubav prema crno-belom timu pokazao i tetovažnom, pa tako grb Partizana, krasi njegovu ruku.

 

 

- Biće čudno, ponekad pomislim da sam juče igrao za Partizan, a već je prošlo toliko godina. Pričali smo već o tome, ništa se nije promenilo. Znam samo da će biti teška utakmica i da će Partizan sa Obradovićem dati sve od sebe da pokuša da nas pobedi.

Borio se Žo sa povredom kolena tokom prošle sezone, koja je sada prošlost, pa ističe - Život je predivan. Prelep.

- Što da mi ne bude prelepo? Igram košarku... a ja kada igram košarku, onda se osečam sjajno, a kada se osećam sjajno, onda mi je i život sjajan. Zdrav sam najzad, porodica mi je zdrava, nema razloga da ne budem raspoložen. Evo i vreme je lepo u Lionu dok pričamo - istakao je Lovernj.

Žo je crno-beli dres nosio od 2012. do 2014. godine i u tom periodu pridobio navijače crno-belih za sva vremena. Koliko je bio voljen, a i sada je, govori i podatak da je prvi kapiten stranac u istoriji Partizana.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike