Lovernj hvali Zvezdu: Bore se za plej-of, u ovakvoj atmosferi sve je moguće!

05.10.2023

22:59

0

Autor: A. Š.

Francuski centar, uprkos ubedljivom porazu Asvela, srećan što je imao priliku da ponovo igra u Beogradu

Lovernj hvali Zvezdu: Bore se za plej-of, u ovakvoj atmosferi sve je moguće!
Žopri Lovernj - Copyright Printscreen/24sedam

Nije se Asvel lepo proveo večeras u Beogradu. Francuski tim je na otvaranju evroligaške sezone ubedljivo poražen od Crvene zvezde, a jedna od retkih svetlih figura u redovima kluba iz Vilerbana bio je Žopri Lovernj.

Nekadašnji kapiten Partizana odlično zna kako izgleda igrati u zapaljivoj atmosferi beogradskih dvorana, pa s toga i ne čudi što je bio jedan od retkih u Parkerovoj ekipi koji je tokom celog meča držao fokus isključivo na dešavanjima na parketu.

- Gotovo da sam zaboravio kako izgleda igrati o ovakvoj atmosferi. Drugačije je, prošli put kada sam bio vladala je pandemija i dvorana je bila prazna – kazao je Lovernj posle utakmice, pa nastavio:

- Uvek je dobro igrati u Beogradu. Obožavam ovu zemlju, ovu dvoranu i uvek je zadovoljstvo. Bio sam srećan što dolazim.

To što je bio kapiten Zvezdinog najvećeg rivala nije mu predstavljalo dodatnu motivaciju večeras.

- Uvek ste motivisani kada igrate protiv najboljih timova u Evropi, svaka utakmica u Evroligi je sjajno iskustvo – kazao je potencijalni francuski reprezentativac, uz pohvale na račun večerašnjeg rivala.

- Bore se za plej-of, zar ne? To svi vide. U ovakvoj atmosferi je sve moguće kada dođete do doigravanja. Videćemo, imaju veoma iskusnog trenera, dobre igrače, kvalitetnu ekipu, videćemo.

Žali Lovernj što nije imao više vremena kako bi se video sa brojnim prijateljima koje ima u Beogradu.

- Stigli smo danas u jedan, popodne, jutros smo putovali. Igrali smo večeras. Nije bilo mnogo vremena, ali Saša Pavlović je došao u hotel, pa smo se videli, ali nisam imao dovoljno vremena da vidim prijatelje. Nažalost i kada budemo dolazili da igramo protiv Partizana će biti slično.

Uprkos ubedljivom porazu Lovernja raduje jedna stvar. To što je imao priliku da ponovo istrči na parket posle skoro jednogodišnjeg odsustva zbog povrede.

- Dugo sam odsustvovao. Nedostajala mi je košarka, nisam igrao više od 10 meseci. Dosta se krećem, u dobroj sam formi i izuzetno sam srećan što ponovo igram košarku. Neću da lažem, pobeda je pobeda, ali kada ne igrate gotovo godinu dana, uživate na svakoj utakmici. Čak i kada izgubite. Naravno, uživao bih još više da je pobeda, ali sezona je dugačka, imamo još jedno 80 utakmica. Jedna po jedna – rekao je Žopri Lovernj.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike