Oglasio se i sin Zvezdine legende! Nemilosrdno su ubijali nevinu decu, žene i starije ljude

10.10.2023

08:07

0

Autor: 24sedam

Izraelski reprezentativac i član Vašingtona o sukobima u domovini

Oglasio se i sin Zvezdine legende! Nemilosrdno su ubijali nevinu decu, žene i starije ljude
Deni Avdija - Copyright Fiba.basketball

Rat u Izraelu i dalje traje, a počeo je u subotu. Broj izraelskih i palestinskih žrtava konstantno raste, a o sukobu se oglašavaju i brojni sportisti. To je učinio i Deni Avdija, sin nekadašnjeg košarkaša Crvene zvezde Zufera Avdije.

Već nekoliko sezona je u NBA ligi, i sada sa svojim Vašingtonom čeka početak nove sezone.

- Dok ovde igram košarku, misli mi se konstantno vraćaju na Izrael. Prethodne subote, teroristi Hamasa i Islamskog Džihada su na 21 mestu u Gazi izvršili napade. Nemilosrdno su ubijali i klali nevinu decu, žene i starije ljude, neke kod kuće, neke na žurki dok su slavili na odmoru. Proganjaju me slike žena, dece i starijih koje odvode u Gazu, gde mnogi od njih završavaju tragično, što ostaje urezano u mom sećanju. To što lično poznajem neke od žrtava još više doprinosi mojoj boli - napisao je reprezentativac Izraela na svom Instagram profilu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Deni (@deniavdia8)

Takođe je dodao.

- Radim sve što je do mene da ozbiljnost situacije prenesem i na moje saigrače u Vašingtonu, kolegama iz NBA i uopšte zajednici iz Vašingtona. Najvažnija je odbrana Izraela. Teško je osloboditi se tih fotografija iz Gaze, gde su ljudi izgubili život, proganjaju me. Posvećen sam tome da upalimo svetlo u ovom mračnom poglavlju. Izražavam saučešće porodicama onih čiji su najmiliji ubijeni ili kidnapovani. Molim se za sve! - zaključio je Avdija junior.

Najnovije vesti iz Izraela pratite na našem portalu iz minuta u minut.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike