Evroliga je rešila jedan problem Makabiju! Ponos Izraela igra protiv Valensije u zakazanom terminu!

09.10.2023

18:01

0

Autor: A. Š.

Rukovodstvo lige u Barseloni donelo je odluku oko utakmica izraelskih klubova u dva najkvalitetnija klupska takmičenja na kontinentu

Evroliga je rešila jedan problem Makabiju! Ponos Izraela igra protiv Valensije u zakazanom terminu!
Vejd Boldvin pošle sezone protiv Valensije - Copyright Profimedia

Evroliga je rešila još jedan problem izraelskim predstavnicima u svojim takmičenjima. Pošto su Makabiju odložili ovonedeljni meč sa milankom Olimpijom, rukovodstvo dva najkvalitetnija klupska takmičenja na Starom kontinentu donelo je odluku da Makabi u Evroligi i Hapoel iz Tel Aviva u Evrokupu svoje mečeve trećeg kola odigraju u zakazanim terminima, ali sa zamenjenim domaćinstvima.

To znači da će „Ponos Izraela“ 18. oktobra umesto na svom parketu igrati protiv Valensije u Španiji, dok bi se, ukoliko situacija u Izraelu to u tom trenutku dozvoli, meč 32. kola elitnog takmičenja igrao u Tel Avivu.

Takođe, Hapoel će duel treće runde Evrokupa protiv Venecije igrati u Italiji 17. oktobra, dok će se drugi susret ova dva tima, planiran za 12. kolo, igrati u Izraelu.

Podsetimo, ove odluke rukovodstvo Evrolige je moralo da donese usled početka oružanih sukoba Izraela sa pripadnicima Hamasa.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike