Ubijen trener Hapoela! Još jedna žrtva terorističkog napada, stradao kada je policajac otvorio vatru!

09.10.2023

08:23

0

Autor: A. S.

Užasne vesti!

Ubijen trener Hapoela! Još jedna žrtva terorističkog napada, stradao kada je policajac otvorio vatru!
Copyright Tanjug/AP Photo/Mostafa Hassan

Kao da je svetu trenutno malo nemira u Izraelu, do terorističkog napada došlo je i u Aleksandriji.

Strašna tragedija dogodila se nekoliko stotina kilometara dalje od trenutnog žarišta sukoba u Pojasu Gaze, a tim prilikom je stradao i trener fudbalskog kluba Hapoel iz Tel Aviva, Alon Šemali.

34-godišnji muškarac je stradao kada je policajac u Egiptu otvorio vatru na autobus u kojem su se nalazili turisti iz Izraela.

 

 

Čitav slučaj je još uvek pod istragom Ministarstva inostranih poslova Izraela, koje ispituje navode o terorističkom napadu. Navodno, policajac je pucao iz privatnog oružja, a broj žrtava još uvek nije poznat.

- Veliki bol. Jedan od trenera omladinskog pogona, Alon Šemali, ubijen je jutros u napadu u Egiptu. Alon je živeo u Bat Jamu i radio je kao nastavnik fizičkog vaspitanja u školi 'Rišonim' u gradu. U omladinski pogon Hapoela došao je pre godinu i po dana, kada je prošle sezone radio kao glavni trener u dečjem timu, a ove sezone kao pomoćni trener u omladinskom timu.

Prosvetni radnik, pravi sportista, skroman, sa puno strasti za fudbalom. Imao je odličan odnos sa decom, veoma voljen od strane igrača i svojih učenika. Uvek je pred očima video obrazovanje za vrednosti, zdrav način života i profesionalizam. Fudbalski klub Hapoel Tel Aviv saginje glavu, upućuje saučešće Alonovoj supruzi i porodici i saoseća njihov veliki bol. Neka mu duša počiva u miru - navodi se u saopštenju na klupskim stranicama.

Ovo su teški dan za narod na Bliskom Istoku, gde su u subotu ujutru jedinice Hamasa napale teritoriju koja je pod kontrolom Izraela. Broj žrtava još uvek nije poznat, a povređeno je na hiljade građana.

Inače, napad Hamasa je između ostalog podržao i Egipat, pa napad u Aleksandriji ne liči na slučajnost.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike