Partizan je klub od nacionalnog značaja, klub i Željka veže mnogo više od ugovora: Mijailović najavio lepe stvari za budućnost

16.09.2023

14:02

0

Autor: 24sedam

Predsednik Partizana govorio o svim važnim temama pred početak sezone

Partizan je klub od nacionalnog značaja, klub i Željka veže mnogo više od ugovora: Mijailović najavio lepe stvari za budućnost
Ostoja Mijailović - Copyright MN Press

Partizan je bio apsolutni hit Evrolige prošle sezone, pa i mnogo više od toga. Crno-beli su oborili sve rekorde kada je poseta u pitanju, a često je bilo i pitanje prestiža ići na utakmice "parnog valjka".

Sudeći po pripremnim utakmicama, ne da je interesovanje manje, nego je, ako je to moguće,još veće.

Pred početak sezone, predsednik Partizana Ostoja Mijailović govorio je za Sportal o ambicijama, budžetu, pojačanjima, budućnosti Željka Obradovića u Partizanu i mnogo toga još…

- Klub je za sportski sektor obezbedio veći budžet u odnosu na prošlu sezonu za nekih 25 odsto, što je puno više u odnosu na lane. Odabir igrača, kao i u svim ozbiljnim klubovima, vrše sportski direktor i trener. Naravno da se ja na kraju pitam o visini ugovora i ko dolazi, a ko ne. Na našem okupljanju povodom početka sezone, medijima sam jasno rekao kako očekujem da završimo jedno važno pojačanje. Naravno, pojedini mediji su preneli "najveće pojačanje", pretpostavljam zbog čitanosti, što nije korektno. Ne mislim da će doći neko važniji od kapitena Pantera i ostalih momaka koje je želela cela Evropa. Naš roster još nije kompletiran, to je jasno, ali se moramo zaustaviti na projektovan budžetu. Ne želim da se vratimo u 2017.

Obradoviću je ovo treća sezona, poslednja po ugovoru, ali je Mijailović ostao "zakopčan" po tom pitanju, iako se po odgovoru može naslutiti da "grobare" čekaju lepe vesti…

MN Press
 

- Isto važi kao i na početku. Željka Obradovića i Partizan vezuje mnogo više od bilo kog ugovora. A neke ideje možemo i da zadržimo za sebe sada.

Ambicije se znaju

Visoke ambicije nikad nisu sakrivane…

- Ne krijemo ambicije. Želimo još veći uspeh. Zna se šta je veće od onoga što smo ostvarili prošle sezone.

Crvena zvezda je napravila poprilično jak tim, a nije jedina koja se drastično pojačala u Evroligi…

- Nije uputno da komentarišem rivale. Oni imaju svoj put, mi imamo svoj. Svakako će Evroliga biti veoma jaka. Eto, mogu da za večitog rivala kažem da su doveli veliki broj igrača, veliki broj poznatih i priznatih imena i da to govori o njihovim ambicijama. Mi verujemo u naš put i procenu i rad našeg stručnog štaba i sportskog direktora.

Sezonske i dug

Mijailović je objasnio i situaciju oko tražene robe – sezonskih ulaznica.

- Plan je da ostane nekoliko hiljada karata za slobodnu prodaju. Svakako manje nego što je bilo u opticaju prošle sezone. Zbog toga navijačima svi savetujemo da kupe sezonske ulaznice i da izbegnu glavobolju traženja dnevnih karata. Postoji i mogućnost kupovine na rate za sve one koji nemaju mogućnost da daju taj novac odjednom. Očekujemo i da sezonci koji ne budu u mogućnosti da prisustvuju nekom meču, prepoznaju i prihvate princip ponovne prodaje koji uspostavljamo i da nekome omoguće da za tu utakmicu kupi kartu za njihovo mesto. Na taj način će i vratiti deo uloženog novca u sezonsku kartu i što je još važnije, njihovo mesto neće ostati prazno. A i klub će dodatno prihodovati.

Potom se nadovezao:

- Partizan je prošle sezone od ulaznica zaradio preko 5.000.000 evra. Ove sezone očekujemo još više. Dodajmo na to rast prihoda od prodaje dresova, majica suvenira... Ipak, to nam u konkurenciji u kojoj se takmičimo nije dovoljno da zatvorimo budžet. Zato imamo sponzore i pomoć naše države koja je više nego korektna. Stara je priča, ali valja podsetiti. Partizan je klub od nacionalnog značaja. Prelistajte najveće svetske medije kako su izvestili sa jedne prijateljske utakmice Partizana i Fuenlabrade. Kolika je samo to promocija našeg grada i naše države. Ta jedna jedina utakmica. A gde je čitava sezona…

MN Press
 

Posle akcije "Jedan Partizan imamo", klub je platio 3,7 miliona evra nasleđenog poreskog duga, kada će biti plaćeno još preostalih tri miliona?

- U najkraćem mogućem roku. Potrebno je da obezbedimo oko 3.000.000 evra i da u potpunosti taj dug izmirimo. Mi smo uz pomoć navijača prikupili deo sredstava. Država nam je uplatila sredstva koja su bila dogovorena za prošlu sezonu, a nismo ih trošili, već smo ih čuvali za namirivanje poreskog duga. Platićemo preostalih 3.000.000, što će ukupno sa prvom uplatom biti nepunih sedam miliona i tako izmiriti celokupan dug za porez koji nije plaćan decenijama. Ovo je za klub užasno veliki novac. Ipak, sa izmirivanjem poreskog duga Partizan postaje jedan od najzdravijih evropskih klubova. O svemu tome ćemo detaljnije na konferenciji za medije nakon Skupštine Kluba. U ovom trenutku želim još jednom da se zahvalim Poreskoj Upravi na strpljenju i odnosu punom razumevanja.

Da li je moguće odnose u našoj košarci vratiti u “normalne tokove”?

- Koraci od strane Partizana su odavno preduzeti. Ali, postoje pojedinci koji vole da lične interese predstavljaju kao srpske košarkaške interese. Ne bih puno širio tu temu, ipak vam je rođendanski broj. A tema je ipak dosta teška.

Mijailović je pojasnio i odnose sa Miškom Ražnatovićem i Beobasketom?

- Nemamo saradnju, osim u onom tehničkom delu sa ugovorima koji su na snazi. Uradili su nešto na način koji smatramo vrlo nekorektnim, što je bila linija preko koje ne možemo da pređemo... Dovoljno dugo sam u poslu da vrlo lako prepoznam kada druga strana ima dobru nameru a kada nema.

Partizan od ponedeljka igra na Superkupu AdmiralBet ABA lige.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike