Doužer Amerima pričao o Partizanu, Grobarima i Žocu: Jokić mi je rekao da su navijači najbolji na svetu!

15.09.2023

22:13

0

Autor: A. Š.

Američki košarkaš nije krio oduševljenje radom sa najboljim trenerom Evrope i igranjem pred vatrenim navijačima

Doužer Amerima pričao o Partizanu, Grobarima i Žocu: Jokić mi je rekao da su navijači najbolji na svetu!
Pi Džej Doužer - Copyright MN Press

Nije Partizan mnogo „tumbao“ tim koji ga je posle decenije posta vratio na regionalni tron. Osim odlaska Jama Madara, svi ostali su donekle bili očekivani, pa ni tokom leta crno-beli nisu morali panično da jure novajlije.

Studiozno su odgovorni u klubu iz Humske proučavali letnja pojačanja, a jedan od onih za koje je procenjeno da bi mogli da se uklope u sistem Željka Obradovića bio je Pi Džej Doužer.

Američki univerzalac odlučio se da prvi put u karijeri ode „preko bare“ i sudeći po onome što je pričao za medije u Denveru, čiji je dres nosio tri sezone, deluje da se ni sekunda nije pokajao što je za novu avanturu izabrao baš Valjak i najtrofejnijeg trenera Evrope.

- On je neverovatan čoveče... Kada su čuli gde idem, svi su mi rekli da je to najbolje mesto za mene. Osim navijača, grada, rad sa najboljim trenerom Evrope je blagoslov. Imam mogućnost da to vidim iz prve ruke i da shvatim da je on drugi tip trenera koji zna igru, kako niko drugi ne zna – kazao je Doužer utiske o Željku Obradoviću.

Mediji u Denveru nisu mogli da propuste priliku da novog košarkaša Partizana pitaju o savetima koje je dobio od Nikole Jokića.

- Kada sam mu rekao gde idem, odmah me je zvao. Bio je uzbuđen zbog mene. Rekao mi je da će mi svi dočekati raširenih ruku, da su navijači najbolji na svetu. Oni žive za taj hajp. On je bio super uzbuđen i učinio je da se i ja tako osećam.

O čemu mu je Jokić pričao mogao je da oseti već na prvom susretu sa „grobarima“, koji su u sredu napravili spektakl tokom prijateljskog meča sa Fuenlabradom.

- Ne može se ni sa čim uporediti. Saigrači, treneri...Svi su mi rekli da su navijači najbolji i najluđi. Ali, iskusiti to, kako sve to izgleda, zvuči... Blagosloven sam da sam ovde i da imam šansu da igram. Oni su "zapalili" stadion, hteo sam da pobegnem iz prve, pravo u svlačionicu. Nisam znao šta mi se dešava. Bio sam zbunjen. Neverovatno iskustvo. Imam poster svog zakucavanja, to je najbolja fotka koju imam iz igre. Deluje kao da ima filtera i nekog svetla. Ludo, čoveče.

Za prve utiske o Beogradu moraće Ameri još malo da se strpe.

- Nisam mnogo istraživao. Odmah smo počeli da treniramo, bili na planini nedelju dana. Čuo sam samo dobre stvari. Dobar grad, neverovatni resteroni – rekao je Pi Džej Doužer.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike