Kakvu su samo žurku napravili košarkaši i navijači Partizana! Tresao se Tašmajdan od pesme Grobara!(FOTO-VIDEO)

13.09.2023

19:59

0

Autor: G. F.

Veza dva kluba je nešto neraskidivo i vanvremensko

Kakvu su samo žurku napravili košarkaši i navijači Partizana! Tresao se Tašmajdan od pesme Grobara!(FOTO-VIDEO)
Doužer zakucava na punom Tašmajdanu - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

 

Košarkaši Partizana savladali su Fuenlabradu sa 93:63 u prijateljskom meču na Tašmajdanu! Duel dva kluba koje veže istorija sigurno će dugo pamtiti i jedni i drugi, kao i svi koji su bili na tribinama!

Bila je to fenomenalna žurka obojena u crno-belo, a navijači su najavili kako će izgledati sezona koja je pred nama. Još jednom smo videli da ona pesma "ljubav prema klubu" nije samo pesma i da je konekcija navijača i igrača Partizana nešto nemerljivo.

Nema mnogo toga da se kaže o samoj utakmici. Razlika u klasi dva tima bila je vidljiva od prvog trenutka, ali večeras ionako nije bio bitan rezultat. Na Tašmajdanu je pobedio sport, pobedila je košarka i u svet je sigurno otišla predivna slika.

A veza koja veže Partizan i Fuenlabradu postala je još jača, ako je to uopšte bilo moguće. Pesmom je počelo, pesmom praćeno, pesmom i završeno crno-belo košarkaško veče.

BLOG UŽIVO:

Utakmica je završena! Spektakl koji će se dugo pamtiti! "Igrajmo taj tango smrti" bila je pesma koja je, uz vatromet, duel Partizana i Fuenlabrade ispratila u istoriju!

37. minut - Usporili su crno-beli na parketu, to je više nego očigledno. Mladi momci su na parketu, iskusni odmaraju - 82:50.

34. minut - Nekako se sve povezalo večeras u Beogradu. Onaj duh koji su košarkaši Srbije doneli kućama sa Svetskog prvenstva, to što su navijači Partizana bili željni da uživo gledaju svoje ljubimce, pa i igra koja se nadovezala kao prirodna stvar. Spektakl kakav se ne viđa tako često - 81:43.

32. minut - Evo trojke Kaminskog! Zatresao se Tašmajdan!

Završena je i treća četvrtina. Partizan vodi 73:41, žurka na tribinama ne prestaje.

27. minut - Ne prestaje pesma sa tribina, energija koju navijači šalju na parket skoro da može da se opipa. Ako je ovo uvertira u sezonu (a nema dileme da jeste) ponovo će košarkaški svet pričati o atmosferi sa utakmica Partizana. Iako je potpuno u drugom planu večeras, rezultat je 67:39 posle "dva plus jedan" Doužera. Odličan prodor pojaćanja crno-belih.

24. minut - Diže Partizan prednost zakucavanjem Doužera i vezanim poenima kapitena Pantera. Razišao se i dim, ponovo svi mogu da vide dešavanja sa parketa. Egzibicija u režiji Pantera i Koprivice ukrašena je zakucavanjem centra Partizana. Ponovo grmi sa tribina, sada je tu i mini-vatromet. Vezao je Koprivica još dva poena - 60:32.

 

 

- Bakljada posle odbrojavanja, sada je i bukvalno vrelo na Tašmajdanu!

Žurka je nastavljena, akteri su malo odmorili, crno-bele veče pod vedrim nebom u Beogradu ulazi u završnicu. Sada košarkaši Partizana igraju u crnim dresovima, da pokažu navijačima i drugu garnituru.

Završena je druga četvrtina spektakla na Tašmajdanu! Trojka Aranitovića posle 7 i po minuta je prvi koš iz igre gostiju u drugih 10 minuta. Dužera je zamenio Đorđije Jovanović. Smailagić polovičan sa penala, na drugoj strani Aranitović precizan oba puta. Upisao se i Anđušić trojkom, a Bilbao zakucao za goste. Lep prolaz Vukčevića i prvi njegovi poeni iz igre. Gosti su ponovo polovićni posle penala, a poslednji napad Partizana završen je faulom nad Drezgićem 9 sekundi pre kraja četvrtine. Mlada nada crno-belih pogađa drugo bacanje, kradu domaći loptu, a Anđušić sa pola terena zamalo neprecizan - 50:28.

17. minut - Ponovo veza Jaramaz-Kaminski i ponovo laki poeni crno-belih. Mekgru postiže prvi poen sa penala za Fuenlabradu u drugoj četvrtini. Ušao je i Danilo Anđušić, a Kaminski ispraćen ovacijama na klupu. Ponovo je na parketu Smailagić. Polovičan je sa penala i Aranitović, na drugoj strani faul nad Vukčevićem za slobodna bacanja. Dva od dva mladog centra Partizana. I gosti su precizni dva puta sa penala, a posle faula bacanja je izveo i Smailagić. Savo Drezgić u igri umesto Jaramaza. Ušli smo u igru "penala", sada ih izvode gosti. Pogađaju jedno, a Smailagić pogađa trojku!  Dodaje Alen još dva poena za 41:18.

14. minut - Tristan Vukčević je na terenu umesto Smailagića. Sjajna saradnja Jaramaza i Kaminskog, a onda i briljantna krađa Nanelija, koja je rezultovala zakucavanjem Kaminskog ponovo na asistenciju Jaramaza. Tajm-aut za goste, plus 20 je za Partizan - 33:13.

12. minut - Grobari čekaju trojku Kaminskog, za sada ne uspeva. Naneli postiže prve poene, navijači to pozdravljaju aplauzima. Posle koša Naneli asistira Jaramazu, ide trojka crno-belih, koji vodde sa 29:13.

- Kraj prve četvrtine - 24:13.

Jaramaz pogodio jedan od dva penala, a na parketu je po prvi put i Pi Džej Doužer. Izašao je Trifunović na zaslužen odmor. Još jedan poen sa penala za Jaramaza.

8. minut - Trifunović sa dva plus jedan dodatno podgreva atmosferu. Stiće nova trojka Fuenlabrade. Ne prestaje pesma navijača Partizana, sve je ovo veliki spektakl, može se reći na samom početku. Panter pogađa uz faul, siguran je i sa penala, pa ide na klupu! U igri je Džejms Naneli, a navijači su pozdravili i Alena Smailagića i Frenka Kaminskog. Strašna blokada Mateuša Ponjitke! Posle tajm-auta u igri je Ognjen Jaramaz, a Kaminski pogađa dva puta sa linije za slobodna bacanja, vode crno-beli 22:13.

5. minut - Pogađaju Panter i Balša Koprivica, a gosti dodaju još jednu trojku. Vraća im Panter i dobija aplauze svih 7.000 navijača. Van Zegeren pogađa uz faul, ali promašuje slobodno bacanje. Na pola četvrtine je 14:8 posle koša Zeka Ledeja.

3. minut - Utakmica je počela! Sa tribina se čuje "Fuenlabrada, Fuenlabrada"! Sve pršti od emocija, kapiten Kevin Panter je postigao prve poene na utakmici! Dodao je jedno bacanje i zakucavanje Uroš Trifunović, a Petar Aranitović, nekadašnji igrač crno-belih, postigao trojku. Posle tri minuta na semaforu stoji 5:3.

 

 

17.58 - I ovoga puta himna Partizana je nadjačala sve! Ne može čovek da se ne naježi kada iz 7.000 grla krene da tutnji "Ljubav prema klubu..."!

17.52 - Sjajno je videti na koji način su pozdravljeni košarkaši...

 

 

17.48 - Zagrmelo je na Tašmajdanu, opasno su se zatresle tribine kada se na terenu pojavio vicešampion sveta Aleksa Avramović!

17.37 - "Napadaj, napadaj, Partizane, napadaj!", tako su Grobari dočekali svoje ljubimce i pozdravili ih prvi put u Beogradu.

 

 

17.27 - Ovako je izgledao Tašmajdan na sat vremena pre početka utakmice.

 

 

17.07 - Kako je ranije objavljeno, prodato je svih 7.000 ulaznica za utakmicu na kojoj će biti predstavljeni i novi dresovi KK Partizan za predstojeću sezonu.

16.45 - Navijači Partizana polako se okupljaju u želji da prvi put u novoj sezoni u Beogradu pozdrave svoje ljubimce, osvajače AdmiralBet ABA lige i učesnik Top 8 faze Evrolige u prošloj sezoni. Iako dobar deo njih nije bio rođen kada su crno-beli igrali kao domaćini u Fuenlabradi i iz te hale iskovali titulu šampiona Evrope, vidi se da svi navijači jako dobro znaju istoriju kluba koji vole. Zbog toga već sada može da se oseti silina emocija koju nose sa sobom na ovu utakmicu.

 

 

16.40 - Tu je i specijalna nagradna igra u kojoj mogu da učestvuju svi. Potrebno je napraviti i do kraja utakmice objaviti fotografiju sa tribina Tašmajdana, označiti (tagovati) bcpartizan uz haštag #partizandefuenlabrada. Onaj ko, po izboru Ognjena Jaramaza, napravi najbolji fotografiju dobiće dres KK Partizan sa potpisima svih igrača!

 

 

16.35 - Beograd i Funelabrada su dva grada koja su ispisala najlepše stranice košarkaške istorije, a našanja utakmica prilika je da zajedno napišemo novo poglavlje u toj priči - stoji u objavi KK Partizan na drušđtvenim mrežama.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike