Kraj dočeka o kojem će se dugo pričati! Nole se slomio na balkonu i briznuo u plač, a Boriša je apsolutni heroj nacije! (FOTO)

12.09.2023

21:23

0

Autor: A. Š.

Beograd dočekao heroje

Kraj dočeka o kojem će se dugo pričati! Nole se slomio na balkonu i briznuo u plač, a Boriša je apsolutni heroj nacije! (FOTO)
Novak Đoković na dočeku - Copyright MN Press

Spuštena je zavesa na još jednu spektakularnu noć koja je u Beogradu protekla u čast uspeha srpskih sportista. Nekoliko hiljada navijača večeras je bilo deo spektakla, koji je protekao u suzama Novaka Đokovića, ovacijama "Otpisanim" Orlovima i pre svih heroju nacije Boriši Simaniću.

DOČEK UŽIVO

21.15 - Završen je doček!

20.50 - Nole se "slomio" na balkonu! Izašao je najbolji teniser sveta, visoko podigao šampionski pehar sa US opena i onda briznuo u plač koji je trajao nekoliko minuta. Čini se da što su ovacije navijača postajale jače, Novaka su sve više obuzimale emocije.

24sedam/Nenad Vujanović
 
 

- Dobro veče Srbijo i Beograde, hvala što ste došli u ovolikom broju. Volim vas - uzviknuo je Nole . Retki su momenti kada se ostaje bez reči, a ovo je jedan od njih. Tresem se, ne znam šta da kažem, a toliko bih toga rekao. Pre svega čestitam našim šampionima basketašima i košarkašima na fenomenalnim uspesima, ne samo ove godine. Hvala što su prihvatili da budem deo ovog slavlja i da se zajedno družimo večeras. Ovo je ostvarenje dečačkog sna za mene, kao klinac sam bio tu u masi i slavio velike medalje naših košarkaša, vaterpolista... Ovo je za mene nestvarno, neprocenjivo i nezamenljivo, ovaj osećaj se neće više nikada desiti. Da stojim ovde pored velikih šampiona, ali pre svega velikih ljudi. Rekao sam im da sam osetio njihovu slogu, zajedništvo i to je nešto što nas je okupilo ovde da proslavimo, ne samo uspeh finala SP, već ljudskosti koju su pokazali. Boriša je heroj nacije i zaslužuje da mu svi skandirate - rekao je Nole i pokrenuo povike "Boriša, Boriša".

24sedam/Nenad Vujanović
 

- Hvala vam od srca, previše toga želim da kažem, ali ću završiti ovo rečenicom, na svetu nijedna sportska nacija nema ovaj duh koji mi imamo. Živela Srbija!

20.43 - Potom se okupljenima obratio Aleksa Avramović.

24sedam/Nenad Vujanović
 

- Veliko poštovanje za sve vas... Velika čast i ponos je bio predstavljati Srbiju. Konačno vidimo plodove svega što smo radili svih ovih nedelja provedenih zajedno... Hvala vam od srca, sve vas volimo. Ne mogu da ne pomenem ovog momka, Borišu Simanića, on nas je ujedinio, hvala mu na tome. On je dao Srbiji mnogo više nego svi mi zajedno, živela Srbija, slava Bogu - rekao je Aleksa Avramović. 

24sedam/Nenad Vujanović
 

20.42 - Mikrofon je uzeo Svetislav Pešić.

- Lepo vas je ovako videti. Počastvovani smo što ste došli. Pitam se da li smo stvarno zaslužili da budete tu u tako velikom broju. Želim da vam kažem, da smo vas osetili da ste sa nama u Manili. Hvala vam puno, živela Srbija - rekao je selektor Orlova.

20.40 - Jedne od najvećih ovacija dobio je Aleksa Avramović, kao i Boriša Simanić, koji se, takođe, našao među saigračima na balkonu.

24sedam/Nenad Vujanović
 

20.38 - Orlovi su na balkon izašli uz taktove teme iz "Otpisanih".

20.36 -  Posle muzičke numere koju je izveo Beogradski sindikat, na balkon su krenuli da izlaze članovi košarkaške reprezentacije Srbije, kao i predstavnici KSS na čelu sa predsednikom Predragom Danilovićem.

24sedam/Nenad Vujanović
 

20.28 - Prvi su na balkon izašli basketaši 3x3, koji su objedinili titule evropskog i svetskog prvaka. Navijači su ovacijama pozdravili Stefana Kojića, Nemanju Baraća, Strahinju Stojačića i Marka Brankovića.

24sedam/Nenad Vujanović
 

- Hvala vam što ste došli u ovolikom broju, čast je biti ovde i braniti boje naše države. Živela Srbija - uzviknuo je Strahinja Stojačič, dok su ga okupljeni navijači pozdravljali povicima MVP.

20.11 - Sjajna je atmosfera ispred Skupštine grada. Ispod balkona okupilo se više hiljada navijača, koji s nestrpljenjem očekuju izlazak svojih heroja.

Tanjug/Rade Prelić
 

- Kakva će ludnica biti večeras. Upravo je saopšteno da će se na balkonu pojaviti i Novak Đoković.

- Pre nego što se pojave na Balkonu, srpski košarkaši su otišli na prijem kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

- Orlovi će za osvajanje srebra u Manili biti i novčano nagrađeni, na Vladi Srbije je usvojena i suma o kojoj se radi.

- Portal 24sedam bio je u ponedeljak uveče na aerodromu "Nikola Tesla", na prvom kontaktu Orlova sa Srbijom kao svetskim vicešampionima.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike