Svet se ponovo klanja Đokoviću: Ti si najbolji svih vremena - nebo je samo granica!

11.09.2023

13:22

0

Autor: Milan Nastić

Nole je osvajanjem 24. grend slema pokazao svima da je i dalje "gladan" trofeja i da nema nameru skoro da se penzioniše

Svet se ponovo klanja Đokoviću: Ti si najbolji svih vremena - nebo je samo granica!
Novak Đoković - Copyright AP Photo/Manu Fernandez

Svet se ponovo poklonio Novaku Đokoviću, kako i ne bi, osvojio je superiorno US open, a pritom stigao do 24. grend slem titule u karijeri, čime se izjednačio sa legendarnom teniserkom Margaret Kort.

Svi se samo jedno pitaju, gde je kraj dominacije najboljeg tenisera svih vremena, a Nole im odgovara da je nebo samo granica i da je i dalje gladan tenisa i trofeja i da ga se neće skoro otarasiti. Njegova izjava da će ga gledati još 22 ili 23 godine je najbolji pokazatelj koliko i dalje želi da se takmiči na najvišem nivou.

Novače, ponovo si postao kralj Njujorka i to po četvrti put, a svetski džet set se na "Artur Ešu" poklonio Srbinu. Face poput Metjua Mekonahija, Nikol Kidman, Lea Dikaprija, Džerija Sajnfelda i Stinga, i mnogih drugih su se divili Đokoviću na koji način je osvojio US open, a pritom ušao u 37. godinu života, i da niko iz mlađe plejade tenisera ne može da mu se suprostavi.

Neki će misliti da je pretenciozno, ali Novak je definitivno, ne samo najbolji teniser svih vremena, već spada u grupu najboljih sportista svih vremena, a to je toliki uspeh, da trenutno nismo ni svesni koje je to dostignuće. 

A, sada malo i o sportskom segmentu i kako je Novak stigao do četvrtog US opena.

Nakon svih peripetija, koje je imao Đoković poslednjih godina u Njujorku, sve je krenulo eliminacijom pre tri godine kada je lopticom pogodio sudiju, zatim je izgubio u finalu upravo od Medvedeva, da bi mu prošle godine bilo zabranjeno da učestvuje, jer nije bio vakcinisan.

Tanjug/AP
 

Sve pehove koji su mu se događali prethodnih godina je sada Nole naplatio, i svima pokazao da se kralj vratio u Njujork i da neće tako lako moći da ga otarase, iako bi to mnogi želeli, pre svega Amerikanci, koji već decenijama čekaju da ponovo neki njihov igrač podigne pehar na Artur Ešu.

Njegova dominacija ove godine na US openu je bila toliko očigledna, a najbolji primer je polufinale protiv Bena Šeltona, koga je počistio u tri seta, a da ne govorimo o finalu gde je slavio protiv igrača, koji mu definitivno najmanje leži, ali i Medvedevu je dao znanja da je on i dalje teniski vladar, ne dozvolivši Rusu da osvoji nijedan set.

Verovali ili ne, prvi reket sveta je najteži meč imao protiv svog zemljaka Lasla Đerea u trećem kolu US opena, imao je minus dva seta, ali onda je Nole ubacio u šestu brzinu i preokretom eliminisao saigrača iz Dejvis kup reprezentacije i tako pokazao koliko je mentalno jači u odnosu na sve protivnike.

Neverovatna je njegova želja da se takmiči na najvišem nivou i to u 37. godini života, i to zaslužuje svako poštovanje, a svi se iskreno nadamo da će ga povrede mimoići, i da ćemo se još dosta godina radovati Đokovićevim fantastičnim rezultatima i osvajanjima grend slemova.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike