Košarkaši kod Vučića: Čuo sam da Lebron najavljuje pakleni tim, eto prilike da im pokažemo u Parizu ko je najbolji na svetu!

12.09.2023

19:04

0

Predsednik je košarkaše obradovao visionm nagrade za medalje na Olimpijskim igrama

Košarkaši kod Vučića: Čuo sam da Lebron najavljuje pakleni tim, eto prilike da im pokažemo u Parizu ko je najbolji na svetu!
Copyright RTS printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić organizovao je prijem za mušku košarkašku reprezentaciju Srbije koja je osvojila srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu. 

Odmah nakon prijema, srebrni košarkaši izaći će na čuveni balkon u Skupštini Grada.

- Šampioni sveta. Ja sam već bio sa momcima, ruovao se, izljubio i čestitao im. Samo hoću da im kažem veliko hvala i da je pred njima bila velika odgovornost. Ja sam verovao u njih, znam da mi ne biste verovali, ali stvarno jesam. Znao sam da će vratiti zemlji više nego što im je dala. Posebna zahvalnost Boriši Simanićunašem heroju iz Manile. Ime čoveka je Erudin Redžović, kada je video šta se dogodilo Simaniću, on je rekao da je spreman da ponudi svoj bubreg za Borišu, dakle Bošnjak, musliman iz Sjenice tako nešto uradio. Ovo ujedinjuje našu zemlju. 

RTS printscreen
 

- Ja sam rekao i kapitenu Bogdanoviću, i treneru Pešiću i predsedniku Saveza Daniloviću da nikada nisam video da je neko uujedinio Zvezdu i Partizan kao oni. Ne samo da očekujemo, nego čekamo zlato iz Pariza. Vidim da Lebron najavljuje najjaču ekipu, eto prilike da im pokažemo ko je najbolji. Za zlato iz Pariza, najverovatnije da će svaki od vas dobiti 200.000 evra - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Tanjug printscreen
 

Obratio se prisutnima i selektor Svetislav Pešić.

RTS printscreen
 

- Hvala, predsedniče na ovom prijemu. Ono što smo mi videli, a vi niste videli jeste da su ovi momci dali poslednji atom snage da stignemo ovde gde smo stigli. Hvala mom timu, bio je ovo naporan put do ovog cilja koji smo ostvarili, a sada nas čekaju Olimpijske igre. Proces koji nas do njih očekuje biće mnogo teži nego ovaj koji je bio do ovog šampionata, pošto su sada očekivanja sada još veća. Siguran sam da imamo dovoljno vremena, a ono što je najvažnije, oduševljenje naših navijača je veliko. Možda nismo bili najbrojniji, ali smo bili najglasniji.

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Bogdan Bogdanović zahvalio se svima. 

- Sjajna grupa momaka, jedna od najboljih grupa sa kojima sam sarađivao. Ono kroz šta smo prošli samo mi znamo šta je to. Evo mali poklon smo priredili za predsednika - rekao je Bogdan.

On je predsedniku Srbije uručio košarkašku loptu sa potpisima svih igrača, dok je Stefan Jović uručio dres reprezentacije Srbije, takođe sa svim potpisima.

Podsetimo, košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je srebrnu medalju na Svetskom prvenstu u Manili.

RTS printscreen
 

Naši momci imali su iza sebe odličan turnir, a u finalu su poraženi od selekcije Nemačke.

Kao što smo već pisali, svi članovi tima i selektor Svetislav Pešić će dobiti nagradu od države u iznosu od po 25.000 evra.

BONUS VIDEO: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike