Kakav preokret Orlova! Branković vratio Srbiju sa ivice ponora, Stojačić doneo trijumf!

06.09.2023

17:35

0

Autor: A. S.

Tek je početak!

Kakav preokret Orlova! Branković vratio Srbiju sa ivice ponora, Stojačić doneo trijumf!
Strahinja Stojačić - Copyright fiba.basketball

Basketaška reprezentacija Srbije porazom je otvorila Evropsko prvenstvo koje se od petog do sedmog septembra igra u Izraelu. U prvom kolu, Orlovi su savladali Austrijance rezultatom 21:20, a već od 20.35 ih očekuje duel sa domaćinom.

Srbija je na ovaj šampionat stigla u izmenjenom sastavu, sa debitantima Nemanjom Baraćem i Stefanom Kojićem, ali spremna da juriša na medalju. Sigurno da je ekipa osećala i veliki pritisak, s obzirom da brane četiri zlata u nizu, što se osetilo na početku.

Naš tim je igrao pretežno na Brankovića, pod košem, ali su Austrijanci bolje organizovali napade i vodili sa 4:1. Stojačić sa distance je držao priključak Srbije, a problem su bili i prekršaji. 

Nije Srbiji išao šut, dok su rivali bili sigurniji sa distance, a na +7 za Austriju, Stojačić je dobio tehničku. Bio je to deveti faul za Srbiju, a Kojić je smanjio na -5. Usledio je okršaj sa distance i 15:10 za rivale, a Srbija je potom koševima sa penala Nemanje Baraća stigla na -2! Neverovatna dvojka Brankovića bila je za izjednačenje, 18:18, Austrijanci su stekli +2, a Branković je potom sa penala bio polovičan, 19:20.

Igralo se koš za košem, promašeno je više otvorenih šuteva na obe strane, a na devet sekundi do kraja, Stefan Kojić je ukrao loptu i spustio do prvog igrača sveta, Strahinja Stojačić bio taj koji je prelomio meč i  doneo trijumf! Kakav preokret Srbije!

Sledi nekoliko sati odmora i meč drugog kola grupne faze sa Izraelom.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike