Šta se ovo dešava sa srpskim košarkašima: FIBA suspendovala našeg reprezentativca i MVP evropskog prvenstva!

14.08.2023

09:59

0

Posle Šajina i Avramovića, kojima je doživotno zabranjeno da se bave košarkom, pod lupom je osvajač zlatne medalje sa našom selekcijom

Šta se ovo dešava sa srpskim košarkašima: FIBA suspendovala našeg reprezentativca i MVP evropskog prvenstva!
Miroslav Pašajlić - Copyright MN Press

Šta se ovo dešava sa srpskim košarkašima, posle Stefana Šajina kome je doživotno zabranjeno bavljenje košarkakom, pod istragom FIBA su još trojica naših igrača su osumnjičeni i oni do daljnjeg neće moći da se takmiči, dok se ne okonča istraga, piše Sportski žurnal.

Šokantna vest je stigla da se na toj listi nalazi i srpski reprezentativac, evropski prvak iz 2021. godine Miroslav Pašajlić, trenutno član basket tima Rige.

Zanimljvo da se on nalazi na 12. mestu svetske rang liste, a pre tri godine je bio deo tima, koji je u Parizu osvojio zlatnu medelju za Srbiju na EP u basketu 3x3, čak je bio i MVP šampionata. 

Pored njega, suspendovani su Ljubomir Čampara i Marko Radonjić.

Za sada FIBA nije otkrila za koji period su osumnjičeni, s obzirom na to da su sva trojica igrali i u našim, ali i insotranim klubovima, odnosno nije moguće odrediti kada je došlo do nameštanja utakmica.

Treba istaći da istražni organi FIBA poseduju kompletne prepiske sa njihovih mobilnih telefona koja nedvosmisleno ukazuje na učestvovanje u klađenju i potencijalnom nameštanju mečeva.

Inače, doživotnu zabranu bavljenja košarkom dobio je Stefan Šajin, dok je suspendovan i Saša Avramović, koji se takođe sumnjiči da je nameštao utakmice.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: M. N.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike