Srbija Mundobasket otvara protiv Kine! Ovo su rezultati testova Đorđevićeve selekcije, ali i Portorika i Južnog Sudana

25.08.2023

08:42

0

Autor: D. N.

Orlovi u pripremnim mečevima nisu igrali samo sa timom iz Afrike

Srbija Mundobasket otvara protiv Kine! Ovo su rezultati testova Đorđevićeve selekcije, ali i Portorika i Južnog Sudana
Copyright MN Press

Košarkaška reprezentacija Srbije odigraće sutra svoju prvu utakmicu na Mundobasketu koji se ove održava na Filipinima u Japanu i Indoneziji. "Orlovi" će sve mečeve igrati u Manili, a raspored je sledeći, protiv Kine već sutra (14.00 po srednjeevropskom vremenu), protiv Portorika u ponedeljak (14) i na kraju protiv Južnog Sudana u sredu, ali od deset časova.

Posebno zanimljiv će biti duel sa Kinom, ne samo zato što je prvi meč na svakom prvenstvu veoma važan, već zato i što na klupi sedi nekadašnji selektor našeg nacionalnog tima, Aleksandar Đorđević.

Kao i naša selekcija, sve ostale su igrale pripremne utakmice, pa ćemo vas u narednim redovima podsetiti na učinke naših protivnika.

Kinezi su dobili dobre lekcije od Evropljana

Kinezi su odigrali nekoliko mečeva protiv evropskih selekcija. Tako ih je Slovenija "tesno" pobedila, ali su ubedljivo gubili od Italije, Nemačke i Srbije. Posebno su ih deklasirali Nemci na turniru na kojem su bili domaćini - 107:58.

MN Press
 

Mada su ih i naši "Orlovi" u poslednjem testu ubedljivo savladali. Ako im je za utehu, bili su bolji od Zelenortskih Ostrva, kao i Novog Zelanda kojeg su pobedili u okršaju za treće mesto na turniru u Nemačkoj.

Kina - Srbija 64:87

Kina - Novi Zeland 69:68

Kina - Nemačka 58:107

Kina - Italija 61:79

Kina - Zelenortska Ostrva 86:66

Kina - Slovenija 73:75

 

Portorikanci upisali samo jednu pobedu

Portorikanci i ne mogu sa se pohvale dobrim učinkom tokom pripremnih mečeva, ali treba ipak uzeti u obzir protivnike. Igrali su protiv znatno moćnijih timova iz Evrope, kao što su Italija, Litvanija i Srbija, a snage su odmerili i sa Sjedinjenim Američkim Državama.

MN Press
 

Amerikanci su ih deklasirali sa 117:74, ali se mnogo bolje nisu proveli ni u Beogradu, kada su poraženi sa 110:75.

Samo su protiv Dominikane uspeli da upišu pobedu.

Portoriko - Letonija 72:84

Portoriko - Litvanija 80:93

Portoriko - Srbija 75:110

Portoriko - Italija 65:98

Portoriko - SAD 74:117

Portoriko - Dominikanska Republika 93:86

 

Sudanci igrali "šareno", ali imaju više pobeda

Nacionalni tim države nastale pre 12 godina je tokom priprema odigrao pet utakmica i imao solidan učinak. s obzirom da su gubili od Australije i Brazila, znatno jačih rivala. Ali su pobeđivali Jordan, Iran i Venecuelu.

Južni Sudan - Jordan 91:82

Južni Sudan - Iran 77:71

Južni Sudan - Australija 67:88

Južni Sudan - Veneceula 80:61

Južni Sudan - Brazil 75:85

 

Srbija se napobeđivala, uz samo jedan poraz

I za kraj smo ostavili učinak našeg nacionalnog tima. Posle dva meča iza zatvorenih vrata, ali koliko se zna upisane su pobede nad Poljacima i Bosnom i Hercegovinom.

Usledio je put u Atinu, na "Akropolis kup" na kojem je učinak bio polovičan. Pobedili smo Grke, ali zatim izgubili od Italije, i to samo poenom razlike. Zatim je u Beogradu deklasiran Portoriko, pa su na "Kupu solidarnosti" u Šenženu upisane dve pobede. Znatno ubedljivije je bilo protiv Kine, dok je Brazil pobeđen sa "samo" četiri poena razlike.

Srbija - Brazil 89:85

Srbija - Kina 87:64

Srbija - Portoriko 110:75

Srbija - Italija 88:89

Srbija - Grčka 71:64

 

Pošto u narednu rundu Mundobasketa idu po dve prvoplasirane selekcije, ako se plasiramo dalje idemo u novoformiranu Grupu I, koju će činiti sa najboljima iz Grupe A (Italija, Filipini, Angola i Dominikanska Republika).

Četvrtfinala su na programu 5. i 6. septembra, polufinala 8. septembra, a finale i meč za bronzu zakazani su za 10. septembar.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike