Pešić iskreno priznao posle Kine: Bila je velika bojazan, nije ovo naša najbolja utakmica!

20.08.2023

16:49

0

Autor: A. Š.

Selektor Orlova svestan okolnosti koje su prethodile duelu sa selekcijom koju sa klupe predvodi Saša Đorđević

Pešić iskreno priznao posle Kine: Bila je velika bojazan, nije ovo naša najbolja utakmica!
Svetislav Pešić - Copyright MN Press

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić izjavio je, posle utakmice sa Kinom, da njegova ekipa nije odigrala najbolju utakmicu ali da je pristup bio dobar. Orlovi su pobedil Kinu rezultatom 87:64 (23:12, 20:16, 22:23,22:13) na Kupu solidarnosti koji se igra u Šenženu.

Najefikasniji u selekciji Srbije bio je Bogdan Bogdanović sa 19 poena, dok je Filip Petrušev dodao 13. Vanja Marinković je ubacio 11 poena. U domaćoj selekciji najbolji je bio Hu sa 14 poena.

- Bila je velika bojazan, jer smo tek stigli, imali smo naporan put. Bilo je pitanje kako ćemo da pronađemo neku svežinu koju je vrlo teško pronaći kada imaš ovako težak put. Leteli smo do Hong Konga, pa onda još 60 kilometara do Šenžena, plus granica na kojoj smo čekali i izgubili vreme, pošto je to putovanje autobusom došlo posle 12 sati leta - istakao je Pešić za sajt KSS-a.

Dodaje da je ekipa profesionalno odigrala utakmicu.

- Nije bila naša najbolja utakmica, ali sa aspekta pristupa bila je dobra. Malo smo padali jer nam je potrebna svežina, a nju ćemo dobiti kroz adaptaciju. Sutra nas čeka atletska ekipa kakva je Brazil. Pokazali su da su neugodna ekipa sa puno iskustva, energije, igrača koji igraju u Evropi. Pravi test - zaključio je Pešić.

Srbija će u ponedeljak od 14 časova igrati sa Brazilom. Ovaj meč biće poslednja provera izabranicima Svetislava Pešića uoči Svetskog prvenstva, koje će biti odigrano od 25. avgusta do 10. septembra u Japanu, Indoneziji i Filipinima.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike