Rival Srbije preokrenuo Novozelanđane! Đorđevićev tim osvojio "bronzu", NBA pojačanje se već dokazuje!

13.08.2023

18:37

0

Autor: D. N.

Pre početka Mundobaksketa, igraćemo i test meč

Rival Srbije preokrenuo Novozelanđane! Đorđevićev tim osvojio "bronzu", NBA pojačanje se već dokazuje!
Aleksandar Đorđević - Copyright MN Press

Košarkaška reprezentacija Kine osvojila je treće mesto na turniru u Nemačkoj, pošto je bila bolja od Novog Zelanda. Ekipa koju predvodi nekadašnji selektor Srbije, Aleksandar Đorđević slavila je sa 69:68 u okviru priprema za predstojeći Mundobasket. Pre toga, pretrpela je poraz od Nemačke.

Novi Zeland je vodio tokom većeg dela meča, a na poluvremenu je bilo i 39:31. Prednost je u nastavku išla i do 11 poena, ali je u samoj završnici Kina počela da "topi" prednost. Posle izjednačenja na 66:66, Novozelanđani su poveli sa 68:66, ali je onda usledio novi egal, pa i uspešno realizovano slobodno bacanje.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Kajl Anderson, "novopečeni" reprezentativac, sa 18 poena i pet skokova. Iza košarkaša Minesote, po učinku je bio Ći Žu sa 15 poena. U redovima Novog Zelanda istakli su se Flin Kameron i Fin Dilejni, sa po 12 poena.

U finalu će se sastati Nemačka i Kanada.

Podsetimo, Kinezi će uz Južni Sudan i Portoriko biti protivnici Srbije na predstojećem Mundobasketu. Svetsko prvenstvo će početi 25. avgusta, a do tada će "Orlovi" Svetislava Pešića odigrati i test meč sa ekipom koju vodi Đorđević.

Taj duel je planiran za 18. avgust, a domaćin će biti Kinezi.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike