Srbija opet izgubila od Italije! Bogdanović doneo dramu, pa promašio šut za pobedu!

09.08.2023

20:59

0

Autor: G. F.

Posle pobede nad domaćinom Grčkom Orlovi nisu uspeli da dobiju Azure

Srbija opet izgubila od Italije! Bogdanović doneo dramu, pa promašio šut za pobedu!
Srbija - Italija - Copyright MN Press

Košarkaši Srbije nikako ne mogu da pobede Italiju. Zbog njih nisu otišli na Olimpijske igre, oni su ih eliminisali na Evropskom prvenstvu, a i sada su slavili na Akropolis kupu.

Azuri su upisali pobedu sa 88:89 (32:19, 15: 25, 23:26 18:19), iako su Orlovi fenomenalno otvorili meč i imali čak 17 poena prednosti. Kapiten Bogdan Bogdanović je uspeo u finišu trojkom da smanji prednost rivala na jedan razlike, Avramović iznudio faul u napadu rivala, ali je ovoga puta Bogdanović promašio šut za pobedu.

Čudnu smo utakmicu gledali večeras u Atini. Strašan start Srbije i velikih 17 poena prednosti za samo 7 minuta. Bio je to "raj za oči" navijača Orlova, ali je onda sve počelo da se menja. Nekako se to poklopilo sa promenom petorke na parketu, s tim što se ne sme zaboraviti da su sve ovo pripremne utakmice i da se svi igrači moraju razigrati što više.

Sve u svemu, u najvećem delu susreta gledali smo serije pokušaja za tri poena u kojoj su se bolje snalazili Italijani. Njihov procenat na kraju susreta iznosio je 40,5 (15/37), dok je pored srpskog tima stajalo samo 28,2 (11/39).

Ono što je sigurno je da su selektor i njegov stručni štab videli ono što su hteli kroz mini turneju po Grčkoj, da se na mladog Nikolu Jovića može i mora najozbiljnije računati, te da i dalje ima mnogo stvari koje treba doraditi.

Bitna stvar je da Stefan Jović, iako je sada bio u timu, nije ulazio u igri, te da večeras na parketu nije bilo ni Petruševa, Davidovca i Radanova. Najefikasniji u redovima Srbije bio je pomenuti Nikola Jović sa 18 poena, Marinković i Milutinov su dodali po 12, a Bogdanović i Gudurić po 11. Nedovoljno za pobedu.

Orlovi se sada vraćaju za Beograd gde ih već za sedam dana očekuje nova provera sa Portorikom.

BLOG UŽIVO:

 

 

Kraj utakmice, 88:89 - Pokušao je Bogdanović sa velike udaljenosti za tri, nije bio uspešan. Sjajan je ponovo bio Nikola Jović i pogodio uz faul, a onda bio siguran i sa penala. Meli je napravio faul u napadu i završio meč zbog 5 ličnih grešaka. Jović nije pogodio za tri, a na 14 sekundi pre kraja Fontekio je otišao na liniju za slobodna bacanja. Novi tajm-aut selektora Italije, koja ima utakmicu u rukama. Promašio je Fontekio prvo, drugi put je bio precizan, a Bogdanović pogodio za tri. Avramović je iznudio faul u napadu 7,7 sekudni pre kraja. Odjednom smo dobili napad za pobedu! Šut Bogdanovića bio je kratak i Italijani su nas ponovo savladali.

38. minut, 82:88 - Nisu sudije svirale očigeldan faul na Bogdanovićem, a Italijani su nasreću pogrešili u napadu. Sjajan protok lopte našeg tima i pogodak Gudurića za tri poena! Pravi Marko četvrti faul nad Melijem, a Italijan promašuje oba puta. Lopta mu se odbila pravo u ruke, pa su Azuri ponovo ostvarili skok u napadu. Smušeno su izgledali i selektor Poceko je zatražio tajm-aut, ostalo je 5 sekundi za napad. Fontekio je utrčao i pogodio. Gudurić je sada promašio za tri, a Spisu pogodio. Sada je Pešić tražio tajm-aut, Srbija je blizu poraza.

36. minut, 79:83 - Dobar prodor i pogodak Gudurića, promašaj Fontekija, ali Marinković promašuje daleku trojku. Ni Bogdanović ne pogađa za tri poena, a nije dobra vest ni da je Srbija izašla iz bonusa.  Bogdanović sada koristi dodavanje i polaže loptu u koš, ali Polonara pogađa novu trojku.

34. minut, 75:80 - Severini je trojkom ponovo poravnao rezultat, bili su to prvi poeni Italije u ovom delu igre, a onda je Ristiću sviran faul u napadu. Bogdanović fauirao Proćidu pri šutu za tri poena. Italijan siguran sva tri puta. Bogdanović odlično prolazi i zakucava, pa uz pomoć Ristića krade loptu Proćidi. Poceko je tražio čelendž na odluku sudija da lopta pripadne Srbiji, a posle dužeg gledanja snimka arbitri su odlučili da ostanu pri svome. Nisu Orlovi iskoristili napad, pa je kaznu servirao Pajola. Proćida je ukrao loptu Guduriću, pogodio i Pešić je morao da traži tajm-aut.

32. minut, 73:70 - Ceo minut prošao je bez poena, a onda smo videli novi šou program selektora Italije. Poceko je dobio tehničku, pa "ukrao" loptu da nema čime da se igra. Komična situacija. Pogodili smo bacanje, ali napad nije realizovan. Posle promašaja Italijana, dobra akcija Srbije i pogodak Ristića. A onda su svi u hali zanemeli. Dobrić se bacio po loptu i dobio lakat u lice od Pajole. Nasreću sve se dobro završilo.

Kraj treće četvrtine, 70:70 - Fontekio je pogodio dodatno slobodno bacanje, a Marinković ubacio još jendu trojku i Srbija je ponovo u prednosti. Ali samo nakratko, Rići je pogodio noivu trojku sa više od 8 metara. Ristić pogodio uz faul, ali je dodatno bacanje promašio. Proćida pogodio posle prodora, Gudurić vratio na isti način. Spanjolo je vratio Italijane u vođstvo, a Dobrić sa penala izjednačio pola minuta pre kraja treće četvrtine. U poslednjih deset minuta ulazi se s nerešenim rezultatom.

28 minut, 61:62 - Konačno su naši košarkaši pronašli poene. Jović je pogodio posle brze kontre, a za njim loptu u koš polaže i Marinković posle novog kontra napada. Još jedna dobra odbrana nije naplaćena, Jović je promašio za tri, a Fontekio pogodio. Konačno trojka! Vanja marinković iz ćoška! Pa nova trojka Italijana, i pogodak Jovića takođe za tri- Čudna se košarka igra u Atini. Pontekio pogodio uz faul, tajm-aut za Srbiju.

24. minut, 51:54 - Meli pogađa za dva, a serija promašaja Srbije u šutu za tri poena se nasavlja. Posle dobre defanzive, ponovo smo bili smušeni u napadu. Dobrić je uspeo da ukrade loptu rivalu, a Meli faulirao Milutinova. ponovo nije bilo poena pošto je Meli iznudio faul Milutinova u napadu. Ponovo faul u napadu Meija nad Milutnovom. I Bogdanović neprecizan za tri poena.

22. minut, 51:52 - Italijani trojkom otvorili ovaj deo igre za prvo izjednačenje na utakmici. Bogdanović pogodio oba bacanja, a Meli pogađa uz faul ima šansu da dovede svoj tim u vođstvo. Nije bio precizan, ali je bacanje ponovljeno iako je Polonara ušao ranije u reket. Ponovo je promašio. Kapiten Srbije ponovo precizan, a Polonara pogađa trojku i Italija vodi.

Utakmica je nastavljena. Nadamo se izdanju Srbije koje smo gledali u najvećem delu prve četvrtine. Petorka je ista kao na početku utakmice.

Kraj druge četvrtine, 47:44 - Veoma loša druga četvrtina Srbije završena je pogotkom Avramovića koji je ukrao loptu rivalima i lepo završio akciju. Videli smo dosad 7 minuta spektakularne košarke Orlova, ali onda i veliki pad kada je prva petorka otišla na odmor.

 

 

19. minut, 44:41 - Vratili su se na parket Avramović, Bogdanović i Dobrić, tako da sada praktično igra prva petorka. Novi poeni Milutinova, ubacuje Fontekio posle dobrog prodora. Slobodna bacanja za Srbiju, ali prvo tajm-aut za Italiju.

17. minut, 42:39 - Postiže Jović nove poene, dobra odbrana, pa promašaj Marinkovića za tri poena. Ne pogađa ni Pajola na drugoj strani, a promašaj Nedovića Milutinov ubacuje u koš. Spanjolo pogađa trojku, ima već 10 poena, baš kao i Nikola Jović. 

15. minut, 38:36 - Spanjolo je ubacio svoja dva poena, a posle nove izgbuljene lopte stigli su i novi poeni Italije. Loša igra momaka koji su utakmicu počeli sa klupe. Jović se vratio u igru umesto Simanića, Gudurić promašio za tri, a isti je slučaj i sa šutem Nedovića. Severini trojkom spušta na minus tri! Vratio se i Milutinov i odmah pogodio! Nova trojka Italijana.

13. minut, 36:26 - Pogodak Datomea, pa izgubljena lopta Srbije i bacanja za Spanjola. Selektor Pešić traži novi tajm-aut, Italijani mogu na jednocifren minus posle penala.

12. minut, 36:24 - Prave Italijani seriju 5:0, Gudurić uspeva da je prekine, a posle nove dobre odbrane pogađa i Ristić.

Kraj prve četvrtine, 32:19 - Još jedna promašena trojka, sada Gudurića, ali je Simanić zabeležio sko u napadu. Ipak, ni u novoj akciji nismo zabeležili poene. Odbrana dobro funkcioniše sa ovom postavom, napad je malo zaškripao. Simanić je pogodio jedno od dva bacanja, a Spanjolo pogodio uz faul Nedovića. Precizan je i sa penala posle tajm-auta Svetislava Pešića. Marinković uz zvuk sirene za kraj prve četvrtine!

MN Press
Tajm-aut Svetislava Pešića

9. minut, 28:14 - Nedović i Simanić su u igri, Bogdanović i Jović na pauzi. Trojka Rićija i promašaj Nedovića za tri. Nije uspeo ni Ristić, a za njim ni Meli. Serija šuteva za tri poena. uglavnom bez uspeha. Pokušao je i Simanić, ali ni on nije bio precizan.

7. minut, 28:11 - Pogodio je Meli sa poludistance, a onda smo videli i sjajnu asistenciju Bogdanovića i zakucavanje Milutinova! I nova trojka Dobrića, stvarno odlično igraju naši košarkaši. Vraća trojku Tonut. Milutinov pogađa dva slobodna bacanja, pa odlazi na klupu. U igri je Ristić. Dobrić pravi faul pri šutu za tri, pa i on ide na odmor. Na parketu je Vanja Marinković. Pontekio pogodio dva od tri penala. Dobar prodor Gudurića, koji je ušao umesto Avramovića. Nikola Jović upisuje nove poene za plus 17!

5. minut, 17:4 - Nova trojka Avramovića kao odgovor na poene Polonare. Usledilo je nekoliko dobrih odbrana Srbije, ali i grešaka u napadu. Posle tri takve sitaucije, trojku pogađa i Jović! Ide i trojka Dobrića, pa Ponceko traži tajm-aut!

2. minut, 8:2 - Utakmicu je lepom akcijom i sigurno pogotkom za dva poena otvorio kapiten Orlova Bogdan Bogdanović. Posle dobre odbrane, odličan prodor Nikole Jovića i pogodak uz faul. Siguran je i sa linije za slobodna bacanja. Stefano Tonut postiže prve poene za Italiju, a Aleksa Avramović pogađa trojku!

 

 

Utakmica je počela! Baš kao i juče sa nekoliko minuta kašnjenja. Avramović, Bogdanović, Nikola Jović, Dobrić i Milutinov su prva petorka Srbije.

MN Press
Košarkaši Srbije

18.41 - Intonirane su himne dve države, najpre Italije, a zatim i Srbije. 

18.35 - Igrači odrađuju poslednje zagrevanje, sve je spremno za početak meča. Nedostaju samo navijači pošto ih u hali ima veoma malo.

18.12 - Sjajan snimak koji će obradovati sve naviače Srbije stigao je iz Atine. U timu je i Stefan Jović koji je propustio utakmicu sa Grčkom!

16.29 - Iako je reč o rezultatski nebitnoj utakmici sigurno je da svaki naš igrač želi trijumf kako bi se servirala "osveta" Italijanima. Podsećamo da su Azuri ekipa koja je Orlove koštala učešća na Olimpijskim igrama. A da ne pričamo da su nas isti ti Italijani pobedili u osmini Evropskog prvenstva prošle godine.

16.16 - Nakon turnira u Grčkoj, a tačno za sedam dana Srbija će u Areni ugostiti Portoriko.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike