Karijevi "orlovi" opet pobedili! Ponovo se igralo iza zatvorenih vrata, ali je protivnik ipak objavio rezultat

04.08.2023

08:22

0

Autor: D. N.

Srbija je pre nekoliko dana pobedila i Bosnu i Hercegovinu, a sada sledi put u Grčku

Karijevi "orlovi" opet pobedili! Ponovo se igralo iza zatvorenih vrata, ali je protivnik ipak objavio rezultat
Pešić - Copyright MN Press

Košarkaška reprezentacija Srbije odigrala je još jednu test utakmicu zatvorenog tipa. Posle Bosne i Hercegovine, "orlovi" selektora Svetislava Pešića su u okviru priprema za predstojeći Mundobasket odmerili snage sa Poljacima. O ovoj utakmici, naš nacionalni savez se nije oglašavao, pošto je već bilo najavljeno da je reč o meču zatvorenog tipa, ali jesu Poljaci.

Na zvaničnom sajtu saveza, navedeno je da je naš nacionalni tim slavio u Beogradu sa 81:66 (23:14, 19:16, 23:14, 16:22).

- U skladu sa dogovorom sa selekcijom Srbije, nismo objavili informacije o toku meča, nismo objavljivali fotografije, kao ni učinak našeg protivnika - navedeno je na sajtu

Takođe su objavljene i izjave, igrača Mihala Mihalaka, sportskog direktora Lukaša Kožareka i selektora Igora Miličića.

- Odigfrali smo veoma fizički zahtevnu utakmicu. Skok u napadu, koji nam je bio problem iz prvih mečeva je malo popravljen. Na početku su Srbi postigli nekoliko bitnih koševa, ali smo stali, borili se do kraja. Dobili smo ono što smo želeli da postignemo protiv ovako jakog rivala. Pred nama je još utakmica i treninga, što će poboljšati našu igru - kazao je Miličić, a Mihalak je naveo da su naši igrači forsirali trojke. 

- Izgubili smo od Srbije posle borbe do poslednjih minuta. Srbija je protivnik na veoma visokom nivou. Protivnici su dosta šutirali za tri poena. Odskočili su nam na početku, ali smo se vratili u igru, bili smo konkurentni u drugom poluvremenu. Bio je to dobar test za nas. Sada nas čekaju utakmice protiv Makedonije - dodao je Mihalak.

Mišljenje je izneo i Kožarek.

- Bio je ovo dobar sparing meč za nas. Igrali smo 40 minuta sa evroligaškim igračima. Izgubili smo, ali smo u pojedinim trenucima dobro napadali Srbiju. Nedostajala nam je efikasnost, kao i bolje razumevanje u odbrani. Ipak, za nas je najvažniji pretkvalifikacioni turnir u Gljivicama - objasnio je funkcioner poljskog saveza.

Kao što je rečeno, učinak i sastav našeg tima ostaće nepoznanica, ali se zna koliko su poena ubacili Poljaci. Balcerovski je bio najefikasniji sa 14 poena, dok je Sokolovski ubacio 12. Novi igrač Partizana, Mateuš Ponitka je postigao sedam.

Naš nacionalni tim sada putuje na Akropolis kup u Atinu. Podsetimo, na Mundobasketu, Srbija će biti u grupi sa Kinom, Portorikom i Južnim Sudanom. Poljaci se nisu plasirali.

Svetsko prvenstvo će biti održano na Filipinima, u Japanu i Indoneziji, od 25. avgusta do 10. septembra.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike