Nikola rekao da Pešiću! Srpski centar spreman za Mundobasket!

10.07.2023

10:37

0

Autor: D. N.

Povratnik u Olimpijakos pričao i o imenjaku Jokiću

Nikola rekao da Pešiću! Srpski centar spreman za Mundobasket!
Copyright MN Press

Mundobasket u Japanu, Indoneziji i na Filipinima sve je bliži, a selektor Srbije Svetislav Pešić još nije objavio konačan spisak. Ali postoje dobri "signali" od pojedinih igrača. Tako je Nikola Milutinov potvrdio spremnost da igra na Svetskom prvenstvu koje je na programu od 25. avgusta do 10. septembra.

- Već sam rekao da selektoru Srbije da sam na raspolaganju timu. Zaista želim da budem deo tima. Mislim da imamo kvalitet, ali to moramo da pokažemo na terenu. Imali smo kvalitet i prethodnih godina, ali nismo prošli onako kako smo očekivali. Zaista se nadam da ove godine možemo da napravimo nešto dobro - rekao je za Basketnews Milutinov koji se vratio u Olimpijakos za koji je igrao pet sezona.

- Želeo sam uvek da se ovo dogodi, nisam znao kada. Zaista mi je drago što je došao ovaj trenutak, jedva čekam nove izazove u novoj sezoni. Imaćemo novi tim. Dva ključna igrača za naš tim iz prošle sezone (Saša Vezenkov i Kostas Slukas) su napustila klub. Moramo naporno da radimo i da damo sve od sebe da odigramo najbolje što možemo - dodao je Milutinov, a tema je bio i Nikola Jokić, odnosno njegovo (ne)igranje na Mundobasketu.

Prva zvezda NBA šampiona, Denvera još nije doneo konačnu odluku.

- Moramo da mu damo još vremena, jer je zaista imao tešku sezonu. Šta god da odluči, moramo da cenimo ono što je uradio za naš narod. On je trenutno jedan od najboljih igrača na svetu - zaključio je nekadašnji centar Partizana i CSKA.

Ali, Milutinov nije jedini koji želi da igra. Spreman za reprezentativne obaveze je i drugi Nikola, Jović koji sa Majamijem igra Letnju NBA ligu.

Okupljanje srpskih reprezentativaca zakazano je za 24. jul.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike