Ode Vasa u NBA! U Evropi je osvojio sve što se moglo, vreme je da se oproba sa najboljima

01.07.2023

18:29

0

Autor: P.K.

U Evropi je uradio šta se moglo, sada su na redu novi izazovi

Ode Vasa u NBA! U Evropi je osvojio sve što se moglo, vreme je da se oproba sa najboljima
Copyright MN Press

Trenutno verovatno najbolji srpski plejmejker Vasilije Micić konačno je otišao u NBA!

On je sa Oklahomom potpisao trogodišnji ugovor vredan 23,5 miliona dolara!

To su informacije uvek pouzdanog novinara Adrijana Vodžnarovskog. Ovo znači da će Vasa igrati u timu sa zemljakom Aleksejom Pokuševskim.

Micić tako napušta Efes posle punih pet godina i izuzetno uspešne saradnje. Osvojio je sa klubom iz Turske dve Evrolige, dva puta je bio MVP, jednom sezone, jednom fajnal fora, kao i tri nacionalne titule, između ostalog.

Ova vest je stigla u istom danu kada je ovosezonski MVP Evrolige Saša Vezenkov potpisao za Sakramento.

Naravno, u Efesu su bili spremni da ga čekaju, ali je 29-godišnji plejmejker odlučio da je vreme za najjaču ligu sveta.

Micić je draftovan 2014. godine, na istom draftu kao i Nikola Jokić, sa kojim je igrao u Megi, ali se tek sad odlučio da ode.

Prosto, Micić nije hteo da sedi na klupi, želeo je da igra i ima aktivnu ulogu u timu. To mu je izgleda Oklahoma ponudila i pao je dogovor. Igrač je mnogo puta govorio da mu novac nije presudan.

Ovaj ugovor znači da će zarađivati oko osam miliona dolara po sezoni, bez poreza. Kada se oduzme porez (oko 40 odsto), dobija se suma koju je mogao da dobije u Evropi, makar približno, ali je on svoje namere pokazao još kad je promenio agenciju za američko tržište.

Njega je draftovala Filadelfija, ali ga je 2020. trejdovala sa Oklahomom.

Oklahomu vodi jedan od najmlađih trenera u ligi, Mark Dejgnolt. Pleja je u Oklahomi prošle sezone igrao Šaj Gildžes-Aleksander, koji je i najbolji strelac ekipe. No, Vasa je u Efesu igrao često u paru sa Šejnom Larkinom, tako da to ne bi trebalo da bude problem.

U Oklahomi je još jedan igrač sa ovih prostora, to je Dario Šarić, a u sastavu je, iako ne igra, Davis Bertans, nekadašnji prvotimac Partizana.

Micić je odmah po završetku sezone otišao u Oklahomu da bi sa čelnicima kluba razgovarao o svemu. Generalni menadžer Tandera Sem Presti je posle tog sastanka rekao da su prošli kroz redovnu proceduru kada je u pitanju predstavljanje projekta.

- Micić je ostvaren igrač. Uvek igra na najvišem nivou za klub i reprezentaciju, što je sjajno. Svi ga jako dobro poznajemo, ima dobar odnos sa organizacijom. Bilo je lepo provesti malo vremena sa njim na našem terenu.

Srbija će sada imati najmanje petoricu igrača u NBA: Nikola Jokić u Denveru, Bogdan Bogdanović u Atlanti, Pokuševski i Micić u Oklahomi i Nikola Jović u Majamiju.

Još se čeka sudbina Bobana Marjanovića, kome je istekao ugovor sa Hjustonom i preciznije šta je sa Filipom Petruševim...

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike