Sjajne vesti! Pokuševski hoće da igra za reprezentaciju, ali samo ako se ispuni jedan uslov...

09.07.2023

07:00

0

Autor: P.K.

Srbija bi mogla da bude jača za još jednog NBA igrača, ako sve bude kako treba...

Sjajne vesti! Pokuševski hoće da igra za reprezentaciju, ali samo ako se ispuni jedan uslov...
Aleksej Pokuševski - Copyright Tanjug/AP Photo/Ron Schwane

Izuzetno ohrabrujuće informacije stižu za navijače Srbije! Nezvanične doduše, ali opet… Dok se čeka spisak "orlova" za predstojeći Mundobasket, može se čuti da je Aleksej Pokuševski spreman da se pridruži nacionalnom timu.

Ipak, postoji jedan preduslov za njegov nastup na Svetskom prvenstvu.

Prema informacijama grčkog novinara Hristosa Caltasa, košarkaš Oklahome želi da bude na raspolaganju Svetislavu Pešiću, ali isključivo ako bude potpuno spreman za takmičenje.

"Poku" se povredio i nije igrao od novembra do marta, a onda se u junu opet povredio i morao je da miruje. On sad hoće da se adekvatno pripremi za narednu sezonu i da nastavi sa napretkom.

Pokuševski je bio na širem spisku igrača koje je Pešić imao na umu za Eurobasket u Češkoj i Nemačkoj 2022. godine, ali je bio povučen sa te liste budući da nije dobio dozvolu svog kluba da učestvuje.

Bio je član U17 reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu, a sledeće, 2019. godine je bio deo U18 ekipe na Evropskom prvenstvu. Derbi za seniore mogao bi da usledi već na jesen…

U prethodnoj sezoni, ovaj visoki srpski košarkaš je na 34 utakmice u Oklahomi u proseku provodio 20,6 minuta na terenu, sa prosek od 8,1 poena, 4,7 skokova i 1,9 asistencija. Od sledeće godine, u klubu Tanderima pridružiće mu se Vasilije Micić koji je upravo sa ovim klubom potpisao trogodišnji ugovor.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike