Ide li Jokić na Mundobasket? Pešić opet odgovorio na pitanje koje nas sve muči

05.07.2023

14:10

0

Autor: D. N.

Selektor Srbije odgovorio i na pitanje da li je as Denvera najbolji košarkaš sveta

Ide li Jokić na Mundobasket? Pešić opet odgovorio na pitanje koje nas sve muči
Svetislav Pešić - Copyright MN Press

Svetislav Pešić je bio selektor košarkaške reprezentacije Nemačke koja je pre 30 godina postala prvak Evrope. To je i bio razlog da sadašnji strateg srpskog nacionalnog tima bude sagovornik novinara Zidojče cajtunga.

Ali navijače u Srbiji mnogo više zanima budućnost srpskog tima, nego sećanja na nemački uspeh. Tako je tema razgovora bio i predstojeći Mundobasket, kao i da li će igrati Nikola Jokić, šampion NBA lige.

Kako je priznao, to još nije jasno, a onda je usledilo pitanje da li je Jokić najbolji košarkaš sveta.

- On je jedan od najboljih igrača koje sam trenirao. Osim njegovih izuzetnih sposobnosti, njegov veliki kvalitet je i činjenica da je on timski igrač, da ima besprekoran stav, on ima veliku ličnost. Često sam bio u Denveru i to tamo doživeo.

Osim toga, tu je i veliki kontinuitet, on već sedam godina tamo igra. Taj kontinuitet je najvažnija stvar, a to smo mi u Evropi izgubili - rekao je između ostalog Pešić i dodao da je cilj i plasman na Olimpijske igre naredne godine, u Parizu.

- Želimo da se kvalifikujemo za Olimpijske igre. Evropa ima samo dva mesta, a Francuska je kao domaćin Igara sigurna. To znači da verovatno moramo da uđemo među četiri najbolje ekipe na prvenstvu sveta. Ima mnogo dobrih ekipa, tu su Grčka, Španija, Slovenija. A turnir je težak, dovoljna je jedna loša utakmica i sve je gotovo - zaključio je popularni Kari.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike