Španci pišu: Serija Partizana i Reala je toliko luda da se ništa ne može predvideti

09.05.2023

23:28

0

Autor: P.K.

Utakmica za istoriju Evrolige, oba tima imaju svoje adute

Španci pišu: Serija Partizana i Reala je toliko luda da se ništa ne može predvideti
Detalj sa meča Partizan - Real - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

Španci žive za sport, a ovih dana je Madrid u centru pažnje – fudbaleri igraju polufinale Lige šampiona, dok se košarkaši bore za fajnal for Evrolige. A na tom putu im stoji najveći hit takmičenja – beogradski Partizan.

Taj meč je nekako u centru pažnje Evrolige, jer je cela serija bila potpuno luda.

To u zanimljivom tekstu piše i As, koji navodi da je to istorijski meč i da je ishod nemoguće predvideti, baš zbog "ludila" serije.

Ovako piše novinar Asa Huan Gutijerez u tekstu sa naslovom "Peta za istoriju":

- Utakmica Real Madrid-Partizan u sredu biće utakmica za istoriju Evrolige. Šta god da se desi. Ako pobede domaćini, zato što nijedan tim nikad nije preokrenuo 0:2 ili 2:0 u plej-ofu; ako pobede gosti, zato što niko nikad nije uspeo da pobedi u majstorici u gostima. Serija je imala toliko promena, toliko se okretala, da je došla do svog raspleta sa svim ovim čudnoćama. Upravo taj ludi razvoj događaja onemogućava predviđanje ishoda. Sve je moguće.

Madrid ima u svoju korist faktor domaćeg terena, koji mu je malo pomogao u prva dva duela, ali možda može da stegne protivnika u opkladi na sve ili ništa. Osim toga, ulazi u meč sa višim moralom posle svoje dve pobede u Beogradu, kada se smatralo da je eliminisan. Psihičko stanje odlučuje utakmice. Fizički, naprotiv, tim Ćusa Matea ne dolazi u najboljem trenutku: sa Dekom otpisanim zbog povrede; sa Poarijeom skoro sigurno isto tako... I sa iscrpljujućim nizom: četiri utakmice za osam dana, šest za trinaest. Trener je uspeo da nadoknadi taj hendikep pošto je odmarao petoricu startera: Ćaćo (Serhio Rudrigez), Rudi, Hanga, Hezonja i Tavares. Činjenica da je Jabusele suspendovan pomaže da mu se nametne odgovornost i minuti u ACB ligi.

S druge strane, KK Partizan takođe ima svoje adute. Prvo je povratak zvezde Kevina Pantera, jednog od onih igrača koji odlučuju utakmice, kao što smo videli u prvom meču sa njegovim magičnim trojkama. Srbi su dokazali da je (hala) Palasio ranjiv, a to im ide u prilog. Kao i svežina njihovog tima, koji više ne igra u prvenstvu, iako to može biti mač sa dve oštrice zbog nedostatka ritma. Panter, na primer, već dve nedelje nije igrao. Videćemo koliko će mu trebati da se zagreje. Sve je u vazduhu. Pred nama je veliki događaj sezone. Sa fajnal forom kao nagradom. I sa Barselonom koja čeka u polufinalu već nedelju dana.

Malo se šta tu ima dodati, osim jedne "sitnice": Partizan vodi najbolji i najtrofejniji trener Evrope svih vremena, dok je Mateu ovo prva sezona u Evroligi kao samostalnom treneru.

Utakmica Real-Partizan igra se sutra od 21.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike