Gudurić sjajan, ali nedovoljan za Olimpijakos! Atinjani se plasirali na fajnal for Evrolige!

09.05.2023

22:38

0

Autor: P.K.

Čekaju se i sutrašnje majstorice...

Gudurić sjajan, ali nedovoljan za Olimpijakos! Atinjani se plasirali na fajnal for Evrolige!
Gudurić šutira na koš - Copyright Profimedia

Olimpijakos je novi učesnik fajnal fora! Tim iz Pireja je u majstorici pobedio Fenerbahče sa 84:72 i tako posle Barselone postao drugi učesnik završnog turnira Evrolige, koji se igra u Kaunasu.

Preostala dva učesnika fajnal fora saznaćemo sutra, posle majstorica Partizana i Real Madrida, kao i Monaka i Makabija.

Marko Gudurić je bio sjajan večeras, bio je najefikasniji igrač utakmice, odlično je šutirao, ali to nije bilo dovoljno...

U prvoj četvrtini je bilo mnogo drame, a činilo se da će biti još jedna neizvesna utakmica između ova dva tima, što je bilo važilo za gotovo sve utakmice u seriji. Oba tima su bila raspoložena za napad, protok lopte je bio brz, ali mini-serija Vokapa i Papanikolaua je na kraju donela malu prednost od 20:15 u korist domaćina pred drugu četvrtinu.

Domaći tim je bio mnogo bolji u nastavku. Fener je uspeo da se drži u igri zahvaljujući Marku Guduriću, koji je u ovom periodu pogodio tri trojke. Međutim, crveno-beli su napravili seriju 15:0, što im je donelo dvocifrenu prednost na poluvremenu.

U nastavku je ponovo Gudurić pogodio sa distance, a potom su neke važne poene postigli Motli i Hejs. Ipak, Fener nije uspeo da se približi, jer je Slukas pogodio trojku, a potom i polaganje, povećavši prednost. Gudurić je ponovo postigao trojku, ali je Slukas odgovorio i ponovo povećao prednost na 65:52 pred poslednjih 10 minuta meča.

Dominacija domaćih se nastavila i u završnici meča u Pireju. Prednost Olimpijakosa je rasla uprkos odličnoj igri Marka Gudurića, čije trojke nisu pomogle Feneru da sustigne grčki tim.

Najbolji kod pobednika bio je Slukas sa 22 poena i šest asistencija, dok je Papanikolau ostvario dabl-dabl učinak sa 14 poena i 11 skokova. Vezenkov je postigao 17 poena.

Na drugoj strani, Gudurić je bio najefikasniji sa 26 poena (8/12 za tri poena), tri skoka i dve asistencije, dok su dvocifreni bili još i Motli sa 14 i Edvards sa 10 postignutih poena.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike