Partizan trenirao u Madridu, svi složni: Najvažnija utakmica, atmosfera potpuno ista kao do sad!

09.05.2023

22:09

0

Autor: P.K.

Odlično raspoloženje u taboru crno-belih, svi su svesni značaja mela

Partizan trenirao u Madridu, svi složni: Najvažnija utakmica, atmosfera potpuno ista kao do sad!
Alen Smailagić - Copyright MN Press

Partizan je u Madridu trenirao pred odlučujući meč sa Realom u Madridu i otvorio vrata treninga medijima.

Crno-beli ističu da su već zaboravili prethodne mečeve i da niko ne razmišlja o propuštenim šansama da se već izbori plasman na fajnal for Evrolige.

Ali su svesni važnosti meča, što je potvrdio i Alen Smailagić.

- Isto kao u prve dve utakmice, poslednje dve smo već i zaboravili, nisu baš bile za pamćenje. Bili smo tako blizu da uđemo na fajnal for... Ništa, sutra mora da bude još jača koncentracija, igraćemo jače, znamo da nam je ovo poslednja šansa, daćemo sve od sebe da pobedimo – rekao je Smailagić za Telegraf.

Niko ne razmišlja o mečevima u Beogradu.

- Nismo ni razmišljali o tome, motivisani smo i koncentrisani smo da damo više od sebe. Definitivno to nije bilo dovoljno prošle nedelje, tako da ćemo se potruditi da bude bolje.

Atmosfera se nije pokvarila, uprkos porazima.

- Atmosfera je fantastična, oseća se veća ozbiljnost, ali je hemija kakva je bila. Koncentrisaniji smo.

U tim se vraća kapiten Kevin Panter, koliko će to značiti?

- Jako puno, ima još jednog skorera, opasnog igrača, otvoriće se neki šutevi za nas ostale, tako da ćemo moći da doprinesemo.

Kraj treninga obeležio je i koš Matijasa Lesora sa pola terena, a trener Obradović je neposredno pre toga obećao večeru celoj ekipi ako centar crno-belih pogodi jedan od deset šuteva.

- Plaća Željko večeru, ali verovatno neki dobar restoran.

Ko će da bira restoran?

- Verovatno on, ha, ha.

Od početka ove četvrtfinalne serije Smailagić je navikao novinare na svoje prognoze, ali...

- Zabranjeno mi je da prognoziram, evo tu je Ivča (portparol Ivan Ivković) koji me gleda šta pričam, tako da moram da budem oprezan. A ne znam ko je njemu rekao, ha, ha. Idemo da se borimo, da damo sve od sebe, a očekujem da nam date podršku i ništa nam više neće trebati -  zaključio je Smailagić.

Janis Papapetru ponavlja isto: važna utakmica, sjajna atmosfera.

- Očekujem jako tešku utakmicu na košarkaškom terenu, ali mislim da smo spremni. Ista je atmosfera kao prvog dana. Uživamo jedni sa drugima, imamo neverovatnu grupu momaka. Uživamo da provodimo vreme zajedno. Polako dolazi kraj sezoni i ne želite da poverujete u to. Dobra je atmosfera. Izgubili smo dve utakmice u nizu, ali to pripada prošlosti. Vraća se Kevin Panter, njegov uticaj je veoma velik. On je kapiten i predvodnik ove ekipe, pravi primer svima. Na terenu je jako važan za nas.

Kako na terenu?

- Svaka je utakmica je drugačija. U prvom meču pobedili smo zahvaljujući Kevinu, u drugoj smo više kontrolisali igru. Ne radi se o tome da znamo kako je pobediti na ovom mestu. Izgubili smo dva puta kod kuće iako u Areni obično igramo odlično. Dakle svaki susret je drugačiji, i nije bitno na kom terenu igramo, samo je važno da izađemo na parket i pobedimo.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike