Rudi dobro zna kakav je Partizan: Nismo nepobedivi, ali znamo kako treba sa njima

09.05.2023

19:58

0

Veteran Reala veruje da zna kako treba protiv crno-belih

Rudi dobro zna kakav je Partizan: Nismo nepobedivi, ali znamo kako treba sa njima
Rudi Fernandez - Copyright MN Press

Košarkaš Reala Rudi Fernandez izjavio je pred utakmicu sa Partizanom da je za španski tim najvažnija stvar da pobede, a majstoricu četvrtfinalnog okršaja Evrolige nazvao je "finalom".

Partizan je slavio dva puta u Madridu, što je jako teško, a onda je Real pobedio dva puta u Beogradu, što je još teže. U sredu od 21 kreće borba za mesto na fajnal foru u Kaunasu.

Košarkaši Reala sutra od 21 dočekuju ekipu Partizana u petoj utakmici četvrtfinala Evrolige.

- Vraćamo se kući posle dva vezana poraza od njih, ali čitave sezone smo radili za prednost domaćeg terena i uz pomoć šestog igrača sa tribina idemo po pobedu. Jedina važna stvar je pobeda, a motivacija nam je fajnal for. Ne razmišljamo o tome šta bi značilo da se vratimo iz 0:2 i da je to istorijski podvig. Shvatili smo sa kojom dinamikom moramo da se nosimo sa njima. Ključno je da menjamo odbranu, čak i kada imaju igrača kao što je Panter. Moramo da budemo dobri na svojoj polovini i nateramo ih da daju maksimum u napadu, kao u Beogradu.

Dodaje da je sutrašnja utakmica za njegov tim finale.

- Nismo sigurni da ćemo pobediti, jer bi to bila greška. Važno je da odigramo čvrsto i nađemo pravi osećaj. To bi ovaj tim učinilo opasnim: da budemo gladni i da imamo brojne opcije. Za nas je ovo finale. Moramo da damo sve od sebe. U prve dve utakmice nismo bili svoji. Pred nama je najbolji trener u Evropi, koliko se ja razumem i tim koji igra vrlo dobro i na strani. Svaka sezona je drugačija. Prethodne smo imali problema jer je za igrače mentalno veoma teško da igraju toliko utakmica. Sada imamo probleme sa povredama, ali i dalje vidim jak tim. Mi koji smo tu moramo da damo sve od sebe i borimo se za titule.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike