Fener ugasio vatru u Pireju! Olimpijakos izgubio prednost domaćeg terena, Barsa ide u Kaunas po F4!

28.04.2023

22:49

0

Autor: A. Š.

Izabranici Dimitrisa Itudisa napravili veliki brejk u Grčkoj, Katalonci vode 2:0 protiv Žalgirisa

Fener ugasio vatru u Pireju! Olimpijakos izgubio prednost domaćeg terena, Barsa ide u Kaunas po F4!
Košarkaši Fenerbahčea na meču sa Olimpijakosom - Copyright Profimedia/Anadolu Agency/ABACAPRESS.COM

Tajac u dvorani „Mira i prijateljstva“! Fenerbahče je ugasio vatru u Pireju, napravio brejk i najboljem timu ligaškog dela Evrolige oduzeo prednost domaćeg terena u četvrtfinalnoj seriji plej-ofa elitnog takmičenja82:78 (10:24, 24:13, 17:19, 31:22).

Početak utakmice nije ni izbliza nagoveštavao da bi Olimpijakos mogao sa 1:1 u seriji da otputuje u Istanbul. Furioznom uvodnom deonicu grčki tim je ekspresno stigao do dovicfrene prednosti i maksimalnih plus 16 na otvaranju drugog kvartala.

Međutim, Edvards je sa dve vezne trojke podigao Fener iz nokdauna i omogućio saigračima da se do odlaska na veliki odmor u potpunosti vrate u meč i uvedu ga u prilično ujednačen tok i pravu dramu koja je usledila u završnih 10 minuta meča.

A Olimpijakos je u njima ispustio nekoliko prilika da prelomi grogiranog rivala, koji je prelako ispustio teško stečenih pet poena prednosti. Ipak, Itudis je večeras imao junak Hejsa Dejvisa, koji je u završnih pet minuta meča preuzeo odgovornost i sa dve trojke u dva navrata vratio Fenerbahče iz mrtvih pošto su crveno-beli bežali na pet poena viška.

U izuzetno neizvesnoj završnici više živaca imali su gosti, kojima je pobedu overio Marko Gudurić, najpre ofanzivnim skokom na plus jedan u završnih 60 sekundi meča, a onda i sa dva ubačena penala kojima je postavio konačan rezultat meča.

Vezenkov i Slukas su sa po 18 poena bili najefikasniji kod Olimpijakosa, dok su Fener predvodili Edvards sa 16, te Hejs Dejvis i Motli sa po 15 poena. Srpski reprezentativac Marko Gudurić meč je zvršio sa osam poena i četiri asistencije.

U drugom meču dana Žagiris je žestoko namučio Barselonu. Disali su Litvanci favorizovanom rivalu 35 minuta za vratom, a onda su Mirotić, Jokubaitis i Veseli u završna četiri minuta meča sprečili senzaciju i došli u situaciju da, u dvorani u kojoj će se u maju i igrati F4, overe plasman na završni turnir Evrolige – 89:81 (20:21, 25:23, 23:22, 21:15).

Veseli je odigrao maestralan meč i sa 26 poena (6/6 sl. b, 10/13 za dva) predvodio je Katalonce do važne pobede, Mirotić ga je pratio sa 22. Kod gostiju se poenterski najviše istakao Brazdeikis sa 20 poena, Ulanovas je postigao 13, a Birutis 10 poena.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike