Musa se još jednom setio najstrašnijeg dana u životu: Čovek do mene nema nogu, drugi jedva diše, rekli su mi da se možda neću probuditi

04.04.2023

06:51

0

Autor: A. S.

Košarkaš Reala je prošlog aprila preživeo veliku dramu u borbi za život

Musa se još jednom setio najstrašnijeg dana u životu: Čovek do mene nema nogu, drugi jedva diše, rekli su mi da se možda neću probuditi
Džanan Musa - Copyright MN Press

Bosansko-hercegovački košarkaš Džanan Musa prošle godine je doživeo pravu dramu nakon što je na utakmici doživeo udarac u predelu vrata koji je izazvao rupturu dušnika. Tadašnji igrač Breogana je hitno hospitalizovan, a onda ga je u bolnici sačekao novi šok.

Musa je nakon što je dobio udarac odigrao utakmicu protiv Manrese, ali je ipak rešio da poseti lekare. Međutim, kada su mu lekari saopštili dijagnozu, usledio je strah od onoga što sledi.

Tom prilikom, njemu su lekari saopštili da mora ostati u bolnici, jer je moguće da se ne probudi, o čemu je govorio u intervjuu za TV Arena sport.

- Vidite ovde rez (na vratu, prim novin)... Nikad nisam bio preplašeniji u životu. Kad pričam to, sam sebi zvučim kao da je naučna fantastika. Završio sam utakmicu u kojoj sam dobio udarac u prvoj četvrtini. Osetio sam da se gušim, da teže pričam, ali sam mogao da igram i mislio sam da nije ništa ozbiljnije. Završio sam meč, bio igrač utakmice, ostvarili smo jako bitnu pobedu protiv Manrese i otišao sam posle toga u bolnicu da vidim, jer mi je jabučica pomerena malo u stranu. Hteo sam da vidim šta je, možda je neki hematom, da primim neku injekciju... Ali desilo se to da sam čekao 20 minuta na rezultate koji je trebalo da dođu za tri minuta - rekao je na početku Musa i nastavio sa otkrivanjem detalja drame:

- I sada tu počinje nervoza, sedim sa dvojicom doktora, da li da idem kući... Odjednom ulazi šest doktora i govore mi da moram na operaciju da idem, jer ako u suprotnom odem kući i prebacim se na jednu stranu, moguće je da se neću moći probuditi. To je bilo slomljeno i samo je bilo bitno da se preklopi ta kost i da niko ne može da me spasi, jer sam kod kuće sam.

Tada je usledio šok, a zatim i suze i neizvesnost.

- Sećam se suza, poziva moje porodice. Ne znam šta da radim, jer u tom trenutku bukvalno kažu da se možda nećeš izvući ni posle operacije. Doktor mi je rekao da nikad nije radio ovu operaciju i da se nada da će sve biti OK. A kad doktor kaže da se nada će sve biti OK...

U međuvremenu, Musa je operisan iste noći, uz totalnu anesteziju, a iako je najavljeno da će se razbuditi tek za dva dana, on je uspeo da dođe sebi kroz nekoliko sati. Nakon velike borbe, usledila je i naplata svih muka, pa je nekadašnji NBA košarkaš, potpisao ugovor sa Real Madridom.

- Toliko me je adrenalin 'pucao' da mi je doktor rekao da ću da se probudim u subotu uveče, a probudio sam se u petak ujutru u sedam. Samo tri sata posle operacije. Sve sam izbacio iz sebe od straha. Budim se na intenzivnoj, čovek do mene nema nogu, drugi čovek do mene jedva diše. Nije mi jasno šta se dešava, pokušavam da se setim šta se desilo sinoć. To je bio 15. april na 16. april. Mesec dana kasnije, 15. maja odigrao sam poslednju utakmicu, a 16. sam dobio MVP nagradu. Kao da govoriš o filmu - priznao je Džanan Musa.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike