Miško je ovaj transfer nazvao "masterpis", ali - Kada mi je to rekao, razbio sam telefon, nisam znao gde je Lugo!

18.09.2022

08:25

0

Preporod karijere za godinu dana

Miško je ovaj transfer nazvao "masterpis", ali - Kada mi je to rekao, razbio sam telefon, nisam znao gde je Lugo!
Miodrag "Miško" Ražnatović - Copyright MN Press

Košarkaški agent Miodrag Miško Ražnatović, izgradio je svojevrsnu legendu oko imena. Saradnja sa velikim brojem igrača, koji nastupaju u najjačim klubovima na svet, učinilo ga je jednim od glavnih menadžera u Evropi i šire, a za njegovo ime, vezuju se brojna anegdote, koje isplivaju s vremena na vreme.

Tako je Ražnatović, na samo njemu poznat način uspeo da igraču NBA kova objasni da je za njegovo dobro da pojača klub koji je tek ušao u prvu špansku ligu, a potom mu preporodi karijeru!

Džanan Musa je detalje otkrio u podkastu "Inkubator".

- Španska liga je primamljiva kad te zovu Real, Barselona, Baskonija... Ja sam sa Efeson završio u julu i vest me je šokirala i ceo odmor mi je bio pod tenzijom. Hoće li biti klub, odgovarajući, hoće li opet poraz u mojoj karijeri. Miško me zove i kaže imam sjajnu opciju. Ja sad očekujem neku Evroligu, a on mi govori - ideš u Lugo. Rekao mi je to dobra stvar za mene. Gledam telefon i ne verujem šta se dešava. Pratim sport i pratim sve lige i nisam znao gde je Lugo. Govori mi da je to prava opcija i kad sam to čuo razbio sam telefon o zid - kazao je Musa u podkastu.

Ipak, kada je kupio novi telefon, malo je istraživao o klubu, a tu je usledio novi šok.

- Kad sam uzeo drugi telefon, pogledao sam malo i video sam da ne postoji klub Lugo na tabeli. Gledam i mislim se - ovaj me šalje u drugu ligu. Onda mi je objasnio da su ušli u ACB ligu i javio mi se istog dana Jasmin Repeša u Fortitudu, to mi je bilo primamljivije, ali posle toga me je zvao čovek iz Breogana i objasnio koliko je to jaka liga. Rekao mi je da će me dobra sezona izbaciti u najbolje klubove i to se i desilo.

Ubrzo se ispostavilo da je to bio pravi potez. Košarkaš Bosne i Hercegovine je u ACB ligi prosečno beležio 20,1 poen po meču, a imao je indeks korisnosti od 23,1 - najbolji u čitavom takmičenju, što ga je preporučilo Real Madridu.

O tom transferu govorio je i sam Ražnatović, a opisao ga je kao "masterpis".

- To je razlika između mene i drugih. Retko ko bi imao hrabrosti da igrača koji je tri godine igrao NBA ligu i koji je pun temperamenta da ga iz Netsa, preko Efesa pošalje u Lugo. Mene pita šta je Lugo? Ja mu objašnjavam da je to novi prvoligaš u Španiji bez ikakve reputacije. Ali, ubedio sam ga da je to dobro za njega i predvideo sam da će situacija u tom timu da se odigra, mada je tamo bio moj trener i šest igrača - kazao je Ražnatović prilikom gostovanja u istom podkastu, uoči transfera Muse u Real.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike