Partizan se nada duploj pobedi protiv Reala! Meč veterana pokazno-taktička utakmica kako se ruši Kralj!

31.03.2023

07:25

0

Autor: A. Š.

Legendarni as crno-belih Miško Marić najavio revijalnu utakmicu nekadašnjih vedeta bivših prvaka Evrope

Partizan se nada duploj pobedi protiv Reala! Meč veterana pokazno-taktička utakmica kako se ruši Kralj!
Miško Marić - Copyright Printscreen/24sedam

Ljubitelji košarke širom Evrope s nestrpljenjem iščekuju novi evroligaški spektakl u režiji crno-bele Arene. Najveća dvorana na Balkanu u razmaku od samo tri dana ugostiće dva najveća španska klubaposle Barselone, na megdan Partizanu izlazi madridski Real (20.30).

Ulaznica za pretposlednji meč Pantera i drugova u ligaškom delu elitnog takmičenja pred svojim navijačima odavno nema, niko nema ni najmanju dilemu da će i večeras atmosfera prepunih tribina Arene biti na fantastičnom nivou, a svemu će dodatnu draž dati i revijalni meč veterana Partizana i Reala.

Odgovorni u klubu iz Humske došli su na sjajnu ideju kako da meč nekadašnjih prvaka Evrope učine još nezaboravnijim, pa će oni koji porane u novobeogradsku dvoranu imati priliku da uživaju u majstorijama nekadašnjih asova, kao i da pozdrave košarkaše koji su ih ne tako davno oduševljavali u crno-belom dresu.

- Prvi put se to događa i svima nama će biti interesantno kako će to da uzgleda. To jeste praksa u mnogim velikim klubovima kao što su Real i Barselona. Oni imaju sekciju veterana koji redovno igraju te revijalne utakmice. To je neki lep način da se i poštuju ti stari igrači, asovi kluba, da se na neki način aktueliziraju sa vremena na vreme. To je primetio Zoran Savić, koji je igrao u tim klubovima, i eto, tako je potekla ideja da se napravi jedna utakmica veterana Partizana, po prvi put - istakao je legendarni košarkaš i treći strelac u istoriji Partizana Miško Marić.

Nekadašnji as Partizana imaće ulogu trenera crno-belog tima, ali nije isključeno ni da se u nekom trenutku nađe na parketu.

- Velika prednost Reala je to što oni svake nedelje imaju okupljanja i igraju utakmice. Mi ćemo se skupiti prvi put na dan utakmice i videćemo u kakvom smo stanju. U svakom slučaju, ako iko ima sa čime da se pohvali, sa asovima koji su prošli kroz klub, to je Partizan. Ovo je jedna prilika da se podsetimo na asove koji će doći, drugi put će doći i još neki, jer ih ima mnogo. Videćemo kako će to da izgleda. Ja se radujem tom susretu. Biće verovatno i zanimljivo, jer svi znamo te igrače koji su ostavili trag u Partizanu i našoj košarci – kazao je Marić, otkrivši, uz osmeh naravno, da je on svoj deo trenerskog posla odradio.

- Ne mogu da obećam pobedu. Skautirao sam malo Real, ali najvažnije je da to bude u prijatljskom tonu i da svi uživaju. Ako budem u sastavu, biću kapiten, a ako ne budem igrao, kapiten će biti najstariji igrač, a to je Toza Zorkić. Ima od igrača koji mogu dobro da odigraju utakmicu, to su Zorkić, Avdalović, Petrović, Rašić, Šuput... Novica će igrati i za nas i za njih, kao i Lončar, jer su igrali u oba kluba, Saša Pavlović je najavio dolazak, Ratko Varda koji je dosta spreman, Dejan Tomašević, dakle interesantna imena.

Na kraju, Marić je istakao ambije pred meč.

- Ja sam mislio da ovo bude neka vrsta pokazno-taktičke utakmice, da pokažemo kako se dobija Real. Ipak sam planirao da idemo na pobedu, a kada je reč o drugoj utakmici, veliki je podvig dobiti ovakav Real, ali nadamo se i imamo pravo da se nadamo da ćemo pobediti – kazao je Miško Marić.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike