Partizan, Žoc i Grobari – bogovi košarke! Dan posle Olimpijakosa Evropa bruji o spektaklu iz Arene!

25.03.2023

17:23

0

Autor: A. Š.

Crno-beli i njihovi navijači još jednom su ostavili bez daha ljubitelje kraljice igara širom kontinenta

Partizan, Žoc i Grobari – bogovi košarke! Dan posle Olimpijakosa Evropa bruji o spektaklu iz Arene!
Navijači Partizana na utakmici protiv Olimpijakosa - Copyright MN Press

Utakmica svih utakmica dosadašnjeg dela sezone za Partizan prošla je onako kako je, izgleda, već bilo zapisano tamo negde… Lider Evrolige stigao je u najveću dvoranu na Balkanu, u atmosferu o kojoj od petka uveče ne prestaje da bruji košarkaška Evropa.

Olimpijakos je u Arenu došao kao najbolja defanzivna ekipa elitnog takmičenja, a iz nje je ispraćen sa 90 primljenih poena, pred rekordnim brojem Grobara u povratničkoj sezoni Valjka u Evroligu.

Spektakularna igra izabranika Željka Obradovića, začinjena monstruoznim zakucavanjima Dantea Eksuma i Džejmsa Nanelija, apsolutno je ispraćena atmosferom sa krcatih tribina novobeogradske dvorane. Grobari su u Evropu poslali još jednu nezaboravnu sliku o kojoj se u poslednjih dvadesetak sati naveliko priča na društvenim mrežama.

- Navijači Partizana i Štark arena izazivaju jezu kroz kičmu – bio je inicijalni tvit litvanskog portala „Basket news“, na koji su se nadovezivale reakcije – neverovatno, Beograd diše košarku… A bilo je i onih koji su neskriveno zavideli na onome što su mogli da vide tokom kratkog video klipa početne koreografije…

- Samo što ne puknem od ljubomore – glasio je jedan od tvitova, dok je drugi korisnik Tvitera priču „prebacio preko bare“:

- Za one koji vole NBA, pokažite im ovo.

Uz konstataciju „Bogovi košarke“, jedan navijač iz Portorika poželeo je da njegova selekcija nikada više ne igra kvalifikacije za Mundobasket u Beogradu, dok je košarkaški fan iz Velike Britanije bio surovo realan.

- Atmosfera o kojoj britanska košarka može samo da sanja. Fenomenalno!

Bilo je i onih koji su jednostavno konstatovali da navijači tako treba da izgledaju, dok su drugi davali predloge u kojima je odlazak na utakmicu Evrolige u Srbiji jedna od stvari koje treba uraditi pre smrti.

- Srećno onom ko bude igrao sa Partizanom u plej-ofu. U svojoj kući su skoro nepobedivi – konstatovao je jedan od navijača koji nisu skrivali oduševljenje slikom iz Beograda, a bilo je i onih koji su priznali da postaju navijači kluba iz Humske.

- Veoma, veoma je teško savladali ovaj Partizan, pogotovo u Areni. Kakvo remek delo gradi Željko Obradović – poentirao je suštinu jedan od korisnika Tvitera, dok se mišljenje jednog španskog novinara samo nadovezalo:

- Oni (Partizan, prim. aut.) su stvarno strašni. Sposobni da pobede bilo koga, u bilo kojoj dvorani. I skoro ih je nemoguće pobediti u Areni. Željko Obradović gospodo. Majstor svih majstora.

Euforija iz beogradske Arene stigla je i do "čizme", gde su ljubitelji košarke iskreno priznali kako su Partizanove utakmice nešto što zauvek ostaje u sećanju.

- Gledati utakmice Partizana u Beogradu jedno je od najjačih i najuzbudljivijih iskustava u životu. Tako je bilo i protiv Olimpijakosa - napisano je na profilu posvećenom "kraljici igara.

Na istom mestu, poseban osvrt napravljen je na broj navijača koji se sinoć našao u najvećoj dvorani na Balkanu (20.003)

- Prvih osam rekorda po posećenosti jednom meču Evrolige, svi su u vlasništvu beogradskog Partizana. Juče je 20.000 prisutnih na meču protiv Olimpijakosa dalo neverovatnu predstavu.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike