Real se sprema za Partizan, a u mislima samo Arena i 20.000 Grobara! Poarje crno-bele već poslao u Top 8!

30.03.2023

20:53

0

Autor: A. Š.

Trener Ćus Mateo i francuski košarkaš u prvim rečenicama morali da istaknu atmosferu koja ih očekuje u najvećoj dvorani na Balkanu

Real se sprema za Partizan, a u mislima samo Arena i 20.000 Grobara! Poarje crno-bele već poslao u Top 8!
Vensan Poarije i košarkaši Reala - Copyright Profimedia

Beogradska Arena i Grobari ove sezone apsolutni su hit Evrolige. Cela Evrope iz nedelje u nedelju s oduševljenjem izveštava i priča o spektakularnoj atmosferi u najvećoj dvorani na Balkanu, pa stoga i ne čudi što članovi madridskog Reala u najavi predstojećeg meča sa Partizanom (petak, 20.30) već u prvoj rečenici ističu značaj publike.

- Igraćemo u teškom okruženju, pred 20.000 navijača koji podržavaju svoj tim, pa znamo da ćemo morati da se potrudimo kako bismo imali opcije – kazao je trener Reala Ćus Mateo i dodao:

- Nikada se ne zna u kom pravcu će utakmica otići, ali istina je da obe ekipe lako dolaze do poena. Moraćemo da igramo dobru odbranu protiv ekipe koja igra fizičku košarku kod kuće. Partizan još nije u plej-ofu i pokušaće da se zbliže sa svojim navijačima. Za njih je to dodatni motiv i zbog toga moramo da budemo spremni da igramo u teškoj areni. Obezbedili smo prednost domaćeg terena i to nas čini mirnijima, ali moramo da nastavimo da radimo i usavršavamo se – rekao je Mateo.

Iskusni francuski as Vensan Poarije, takođe, je prvo morao da se osvrne da ambijent koji sutra uveče čeka njega i saigrače.

- Očekuje nas teška utakmica jer igramo na komplikovanom mestu, sa 20.000 navijača koji će bodriti Partizan do kraja. Za nas je važno da odigramo dobru utakmicu protiv ekipe sa kojom bismo mogli da se sastanemo u plej-ofu – kazao je Poarije, istakavši da će predstojeći meč biti i dobra provera za Real.

- Ako pobedimo, dobićemo samopouzdanje da igramo na gostovanju u bilo kojoj teškoj dvorani. Imamo prednost domaćeg terena u plej-ofu, ali moramo da damo sve u preostalim utakmicama jer je to najbolji način da se pripremimo za ono što sledi – rekao je Poarije, uz naglasak da su Madriđani teška ekipa za pobediti je ukoliko budu smanjili broj izgubljenih lopti i ukoliko se ona bude dobro kretala tokom napada.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike