Partizan i Grobari na istorijskom ispitu do kraja Evrolige! Čeka se rekord koji će teško biti ikada srušen!

27.03.2023

18:06

0

Autor: A. Š.

Posle utakmica protiv Barselone, Real i Panatinaikosa crno-beli bi mogli zauvek da ostanu upisani u istoriju elitnog takmičenja

Partizan i Grobari na istorijskom ispitu do kraja Evrolige! Čeka se rekord koji će teško biti ikada srušen!
Džejms Naneli - Copyright MN Press

Euforija koja se podigla oko Partizanovog povratničkog učešća u Evroligi odavno je prevazišla granice Srbije. Gotovo svi relevantni košarkaški mediji i pojedinci na Starom kontinentu iz nedelje u nedelju s neskrivenim oduševljenjem pričaju o spektaklima koje „grobari“ prave, kako u beogradskoj Areni, tako i na gostovanjima u elitnom takmičenju. Prošlonedeljni duel sa Olimpijakosom samo je poslednji u nizu performansa navijača Partizana koji su ljubitelje igre pod obručima ostavili bez daha, uz postavljen rekord po broju navijača na jednoj evroligaškoj utakmici ove sezone.

To bi, međutim, mogao da bude samo uvod u nešto po čemu će crno-beli sasvim izvesno ostati zauvek upisani u istorijske knjige Evrolige, jer bi do kraja ligaškog dela takmičenja mogli da ostvare podvig koji će neko baš teško ikada moći da ugrozi.

Evroligaški statističari izvukli su 10 najbolje posećenih utakmica elitnog takmičenja svih vremena, a prvih sedam mesta pripada crno-belima. Poslednja tri drže Panatinaikos (dva) i Crvena zvezda, koje je prethodnih godina na jednoj utakmici Evrolige bodrilo po 19.000 navijača.

Imajući u vidu činjenicu da je izabranike Željka Obradovića do pobede protiv Olimpijakosa nosilo 20.003 navijača, ne bi trebalo da bude preveliko iznenađenje ukoliko i poslednja tri mesta na ovoj listi do početka plej-ofa elitnog takmičenja pripadnu Partizanu, koji bi na taj način ostao potpuno usamljen na spisku Top 10 utakmica Evrolige po broju navijača prisutnih u dvorani.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike