Cibona morala dva puta da pobedi FMP u Draženovom domu! Vukovi nastavljaju da sanjaju plej-of!

27.03.2023

21:17

0

Autor: A. Š.

Prežaljeni Panteri trojkom u poslednjoj sekundi izborili produžetak, ali nisu imali snage za potpuni preokret

Cibona morala dva puta da pobedi FMP u Draženovom domu! Vukovi nastavljaju da sanjaju plej-of!
Detalj sa meča Cibone i FMP-a - Copyright AdmiralBet ABA liga/Cibona/Marin Susic

Fantastičnom utakmicom u Zagrebu spuštena je zavesa na nepotpuno 23. kolo AdmiralBet ABA lige. Pred oko 300 navijača u „Draženovom domu“, Cibona je morala dva puta da savlada FMP kako bi upisala pobedu kojom je zadržala pravo da sanja o plasmanu u plej-of regionalnog takmičenja – 110:99 (29:23, 21:27, 21:20, 21:22, 18:7).

Vraćali su se „panteri“ iz dvocifrenog minusa protiv motivisanog rivala u prvoj četvrtini. Brzo su meč uveli u rezultatsku klackalicu koja je tralaja gotovo do poslednje sekunde četvrte deonice.

Imali su izabranici Josipa Sesara trijumf u rukama i pre nego što su morali da ga overe u dodatnih pet minuta. Trojkama Majcunića i Radovčića došli su nadomak pobede koju im je, barem u tom trenutku, „ukrao“ Mur pogođenim šutom sa skoro devet metara sekunda pre kraja četvrtog kvartala.

Otvorili su „panteri“ dobro produžetak. Trojkom Dženkinsa stigli su do plus tri, ali su odmah sa pet vezanih poena odgovorili Vukovića i Kapusta, vrativši Cibosima dva poena prednosti. Neizvesnost je trajala još nekoliko napada posle toga, ali gosti iz Železnika boljem ishodu na kraju nisu mogli da se nadaju s obzirom da nisu postigli koš u poslednja dva i po minuta meča.

Lovro Mazalin odigrao je možda i meč karijere sa 32 poena i 13 skokova. Maestralno ga je sa 20 poena i 11 asistencija pratio Kapusta, dok je Radovčić meč završio sa 18 poena. Kod „pantera“ se najviše istakao Mur (23 p, 9 as), Simović je ubacio 18 poena, a Izundu je uz 13 poena imao i 7 skokova.

AdmiralBet ABA liga - 23. kolo

Petak:

Zadar - Igokea 67:68

Subota:

Borac - MZT 105:84

Studentski Centar - Budućnost 69:86

Nedelja:

Mega - Split 90:85

Partizan - Cedevita Olimpija 76:73

Ponedeljak:

Cibona - FMP Železnik 110:99

Odloženo:

Mornar - Crvena zvezda

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike