FMP je u plej-ofu, ali sledi "zatezanje" renoviranog tima, Stefanović izuzetno poštuje Cibonu

26.03.2023

16:20

0

Autor: P.K.

Prekinuta je serija poraza, ali novajlije moraju da se uklope pred doigravanje

FMP je u plej-ofu, ali sledi "zatezanje" renoviranog tima, Stefanović izuzetno poštuje Cibonu
Čarls Mur - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

FMP je prekinuo seriju poraza važnim trijumfom u Zadru u 22. kolu AdmiralBet ABA lige. Nenad Stefanović mora u hodu da pregrupiše tim, a sledeća stanica je Cibona u Zagrebu.

FMP je obezbedio mesto u plej-ofu, ali želi da nastavi da uigrava nove igrače pred doigravanje. Promena startnog plejmejkera, dolazak Čarlsa Meninga iz Metalca i povreda Pauliusa Valinskasa doneli su potpuno drugačiji situaciju u klubu. Ono što je ostalo je vredan rad, ali i srž tima koji je novajlijama olakšao maksimalno privikavanje.

Cibona ima samo teorijske šanse da se plasira u plej-of, ali svi pamte i njene velike pobede, od kojih je najveća trijumf nad Crvenom zvezdom. Stefanović ima mnogo poštovanja za narednog rivala.

- Kao što sam i za prošlu utakmicu govorio, ostajem pri tome, Cibona je uz malo sreće mogla do plej-ofa ove godine. Njihove igre i pobede koje su imali uključujući i onu nad Evroligašem potvrđuju da imaju izuzetnu sezonu i sve čestitke momcima i treneru Sesaru - rekao je Stefanović, pa nastavio:

- Što se nas tiče, vidi se po atmosferi i radu na treninzima da nam je mnogo značila pobeda protiv Zadra. Sada smo daleko rasterećeniji i trudićemo se da iz utakmice u utakmicu podižemo formu za mečeve koji nas čekaju u plej-ofu. Želimo da na krilima te pobede nastavljamo da rastemo i razvijamo se kao tim jer je ovo faktički novi tim u poslednja dva meseca.

Jedan od novajlija koji iz utakmice u utakmicu pokazuje kvalitet je plejmejker Čarli Mur. Protiv Zadra je ubacio 31 poen što je bio najbolji učinak u kolu regionalnog takmičenja.

- Želimo da od prvog momenta utakmice izađemo na teren maksimalno fokusirani na sve zadatke u napadu i odbrani. Znamo da je Cibona veoma talentovana ekipa pa nam je primarno da budemo agresivni u odbrani. Oni vole igru u tranizicji i uzimaju veliki broj šuteva za tri poena, ali je činjenica da imaju igrače u sastavu koji doprinose na različite načine i to im je sigurno najveći timski kvalitet.

Utakmica u Zagrebu se igra u ponedeljak od 18. Prenos je na TV Arena Sport.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike