Partizan se mučio, ali pobeda se piše! Crno-belima pripala drama u Areni!

26.03.2023

21:02

1

Autor: A. S.

Crno-beli osigurali sebi mesto na vrhu

Partizan se mučio, ali pobeda se piše! Crno-belima pripala drama u Areni!
Panter i Papapetru - Copyright ABA liga/Dragana Stjepanović

Košarkaši Partizana u 23. kolu AdmiralBet ABA lige savladali su ljubljansku Cedevita Olimpiju sa 76:73! Crno-beli su preživeli pravu dramu i upisali pobedu koja im je potvrdila vodeću poziciju na tabeli, dok će gosti još morati da se potrude kako bi obezbedili prednost domaćeg terena u plej-ofu.

Loše je Partizan ušao u meč. Falilo je izabranicima Željka Obradovića energije. Pobeda nad Olimpijakosom, ostvarena u petak, ostavila je traga na tim. Takođe, falio je Matijas Lesor, koji odrađuje tri meča kazne, pa je gost odlično koristio propuste crno-belih.

Već u prvih deset minuta stigli su do ogromnih +12, što je zbunilo crno-bele. Dugo se čekalo i na Partizanov koš iz igre, ali i na pogodak sa distance. Gosti su na krilima sjajnog Matkovića i iskusnog Dragića, diktirali tempo. Partizan nije ličio na sebe, ali je sredinom drugog kvartala, trojkom Smailagića stigao do preokreta.

Bilo je i tada jasno da će se mučiti do kraja, kao i da će ovaj susret odlučiti jedan posed. Mnogo promašenih zicera na ovom susretu, na obe strane, ali i bolji procenat šuta sa distance gostujuće ekipe u početnim delovima meča, mogli su da crno-belima naprave problem. 

Kraj treće i četvrti kvartal protekli su u igri koš za košem. Imao je Partizan i dosta sreće prilikom pokušaja Murića, potom je i Matković izgubio loptu, pa su sačuvali prednost od tri poena u poslednjem minutu. Usledila je penal drama, u kojoj je Partizan uspeo da upiše pobedu i zahvaljujući koševima Eksuma sa penala i skoku Papapetrua, 76:73.

Najefikasniji u redovima Partizana bio je Janis Papapetru sa 14 poena, dok je 13 ubacio Zek Ledej, a poen manje, Alen Smailagić. Dvocifreni su još bili, sa po deset, Kevin Panter i Dante Eksum. U gostujućoj ekipi, istakao se Džošua Adams sa 19, a dva manje imao je Jogi Ferel.

AdmiralBet ABA liga - 23. kolo

Petak:

Zadar - Igokea 67:68

Subota:

Borac - MZT 105:84

Studentski Centar - Budućnost 69:86

Nedelja:

Mega - Split 90:85

Partizan - Cedevita Olimpija 76:73

Ponedeljak:

Cibona - FMP Železnik (18.00)

Odloženo:

Mornar - Crvena zvezda

 

 

Blog uživo

Četvrta četvrtina

10. minut - Ferel polovičan sa penala, 72:71. Ledej u poslednjem trenutku dolazi do lopte, ali je fauliran. Sa linije za slobodna bacanja je bio siguran, 74:71. Tajm-aut Cedevita Olimpija, trojka Ferela nije ušla, ali je Radović stigao do lopte ispred Papapetrua, za -1. Eksum ponovo siguran sa penala, 76:73, Partizan je rešio da brani, Ferel nije pogodio, a Papapetru ovog puta najviši u skoku. Mrtva lopta je završila u rukama gostiju, manje od sekunde do kraja, i pobeda Partizana!

9. minut - Ledej promašuje, pa Matković gubi loptu, drama u Areni. Eksum polovičan sa penala, 72:69, ali na liniji penala je i Radović, 72:70

7. minut - Umalo da Murić ubaci trojku sa jedne noge, ali je Partizan imao i sreće, na drugoj strani ulazi trojka Papapetrua, na asistenciju Trifunović, 71:69. Odličan je potom Trifunović bio i u odbrani, naterao Adamsa na promašaj, ali i crno-beli gube loptu.

5. minut - Konačno koš Partizana i to trojka Trifunovića, buđenje i navijača u Areni, 67:69! Eksum polovičan sa penala, -1, Dragić je zaradio petu ličnu, crno-beli jure preokret

3. minut - Crno-beli previše kombinuju, Cedevita greši, ali i kontroliše tok meča. Nižu se promašaji na oba koša.

1. minut - Spor početak poslednjeg kvartala. Prvi poeni tek nakon minut i po i to trojka Jeremića, 64:69. Još jedan otvoren šut Partizana izlazi iz koša.

Treća četvrtina

10. minut - Anđušić promašuje zicer, Panter probija za -1, a Adams koristi greške u odbrani crno-belih, 62:66. Panter na kraju smanjuje razliku, -2

9. minut - Promašaji na obe strane prekida Trifunović pogotkom uz faul, Rebec ubacuje dvojku i gosti ponovo vode. 

7. minut - Izlazi još jedna trojka Anđušića iz koša, Ferel siguran sa poludistance, +1. Avramović vraća prednost poenima sa penala, 58:57. 

5. minut - Kreće Cedevita silovito u novu kontru, ali je Avramović odlično pročitao Matkovića za faul u napadu. Papapetru je bio strpljiv u duelu sa Radovićem, 54:55. Dobra i odbrana crno-belih, a zatim i pogodak Ledeja, koji nije želeo da šutira za tri, već se odlučio za prodor, 56:55

3. minut - Panter pogađa uz faul Dragića, a potom je bio precizan i sa penala, 52:50. Gosti sve agresivniji, Panter nije uspeo iz teške pozicije, na drugoj strani Matković siguran sa penala, +1. Četvrta lična Smailagića, a Adams ne greši sa penala, +3

1. minut - Muči se Partizan i u nastavku, na drugoj strani Matković na standardnom nivou, muči domaću odbranu, 44:48. Kakva trojka Ledeja!!! Na isteku vremena, sa jedne noge, Ledej drži crno-bele u igri! Adams pogađa težak šut za 47:50. Panter sa jedne noge, -1

Druga četvrtina

10. minut - Ne odustaje Cedevita, odlično kreiraju i trojkom Adamsa vraćaju vođstvo, na kraju rezultatom 44:46 odlaze na kratku pauzu

9. minut - Papapetru siguran sa penala, 42:39, na drugoj strani fauliran je Ferel, -1. Ledej ponovo na liniji za slobodna bacanja, 2/2, 44:41

7. minut - novo zakucavanje Smailagića, pa trojka Papapetrua i crno-beli polako preuzimaju kontrolu meča. Ali, evo i Ferela, kome je odmah uzvratio Smailagić, 40:37 Stiže i polaganje Matkovića, kao i treći prekršaj Dantea Eksuma, pa crno-beli imaju problem.

5. minut - Dragić nije uspeo sa distance, ali zato jeste Alen Smailagić na drugoj strani za preokret, 28:26! Tajm-aut gostiju i poletnija igra nakon istog, Partizan loš u skoku pod svojim košem, Dragić koristi za +1. Ali, rešava i Eksum, 30:29

3. minut - Usledio je i deo igre kada košarkaši Cedevite promašuju, pa Partizan ima priliku da u kontri smanji zaostatak. Odličan potez Alekse Avramovića i utrčavanje Eksuma za 23:26, a zatim i Panter asistira Smailagiću za -1!

1. minut - Na ulazi otvorena trojka Pantera, ali ni Murića. Avramović probija reket rivala, 19:23, a na drugoj strani Jeremić ne greši sa distance, +7. Panter se odlično snalazi pod svojim košem, a potom i odlično asistira Eksumu, koji zakucava, 21:26.

Prva četvrtina

10. minut - Ledej blokira Adamsa, a zatim je igrač Partizana završio na liniji penala, 17:20. Na drugoj strani, Murić pogađa za 3, 17:23.

9. minut - Daleka trojka Kevina Pantera, 15:20! Grobari pesmom dižu ekipu! Nižu se promašaji na oba ela terena

7. minut - Loša serija Partizana se nastavlja. Evo konačno pogotka Madara, prekida niz gostiju, ali uzvraća i Cedevita, 8:20. Prišao je Partizan na -10, potom Papapetru sa penala donosi 12:20

5. minut - Vukčević ponovo fauliran na šutu, siguran sa penala. Crno-beli i dalje bez poena iz igre, 6:8. Gosti odgovaraju trojkom, pa zakucavanjem Matkovića, 6:13. Tajm-aut Željka Obradovića, i nakon njega novi poen gostiju, a zatim i trojka Adamsa za 6:18.

3. minut - Matković za 2:4. Gosti na sreću Partizana dosta i promašuju, sa druge strane ponovo izlazi šut Smailagića. Vukčević siguran sa penala, 4:4. Evo i prve trojke, Ferel za 4:7, bolji početak gostiju, Radović polovičan sa penala, gosti imaju +4

1. minut - Počelo je, Partizan bez Lesora, koji odrađuje tri meča suspenzije. Adams doneo prednost gostima u prvom napadu, 0:2. Crno-beli tečno napadaju, ali Smailagić nije doneo izjednačenje, kao ni koji sekund kasnije, Vukčević. Uzjednačenje tek nakon slobodnih bacanja Anđušića, 2:2

Dva sata pre početka meča, redovi navijača pred beogradskom Arenom. Košarka je ponovo u modi, navijači Partizana još jednom potvrdili koliko vole svoj klub.

24sedam
 

 

 

Inače, jedan interesantan podatak pred današnji meč, trofejni trener Partizana, Željko Obradović, nikada nije pobedio Cedevita Olimpiju. Prošle sezone je upisao dva poraza, ove jedan.

Košarkaš Partizana, Aleksa Avramović, iskreno je govorio o današnjem protivniku.

- Dolazi nam Cedevita Olimpija, ekipa koja nas je u prvom delu sezone pobedila u Ljubljani i koja baš protiv Partizana uvek igra dobro. Imaju nekoliko iskusnih igrača koji će znati da iskoriste svaki pad u našoj energiji i svaku lošu odluku. Zbog toga moramo da se kako znamo i umemo što više osvežimo, usvojimo plan utakmice koji nam je stručni štab pripremio i držimo se toga.

Pred gostovanje crno-belima, trener Cedevita Olimpije, Miro Alilović je istakao:

- Igramo sa timom koji je jedan od glavnih favorita za osvajanje titule u ABA lige. Do sada su naši rivali pokazali lepu igru. Odlično igraju i u Evroligi, gde su veoma blizu proboja među osam najboljih timova. Partizanovi košarkaši igraju veoma agresivno, posebno defanzivci, a pre svega su samouvereni. Pred nama je teško gostovanje. Očekujem da momci igraju brzo, agresivno, disciplinovano i pametno. Svaki pojedinac mora da da sve od sebe - rekao je trener gostiju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike