Amerikanac ishvalio Obradovića samo tako! Zajedno su uzeli dve Evrolige, a jedan trening će pamtiti večno!

22.03.2023

23:31

0

Autor: D. N.

- Po mom mišljenju to ipak nisu Obradović i Itudis. Jednostavno, to je drugi nivo pripreme i poverenja - objasnio je Nikolas

Amerikanac ishvalio Obradovića samo tako! Zajedno su uzeli dve Evrolige, a jedan trening će pamtiti večno!
Željko Obradović - Copyright AdmiralBet ABA liga/Partizan/Dragana Stjepanović

Dru Nikolas je deo karijere, tačnije tri sezone proveo u Panatinaikosu i imao je prilike da radi i sa Željkom Obradovićem, sadašnjim trenerom Partizana. U intervjuu za Basketnews, Amerikanac koji je igrao i za TAU Keramiku, Beneton, Efes, Armani i CSKA prisetio se saradnje sa trofejnim trenerom.

- Prva sezona je bila veoma teška, pošto sam se prilagođavao timu, a onda i treneru Obradoviću. U početku sam pokušavao da nađem mesto u timu. Imali smo mnogo različitih i velikih igrača. I bilo je potrebno da se mnogo delova uklopi u jedinstvenu celinu. U jednom trenutku sam pomislio da žele da raskinu ugovor, kao i da ću da idem - kazao je 41-godišnji Amerikanac koji je pričao i za naš portal.

- Sećam se jedne utakmice, igrao sam veoma loše i odlučio da se oslobodim stresa. Nekako, Obradović je saznao da sam izašao veče pre, pa je moj trening sutradan bio veoma težak.

Način na koji mi je prišao, kao u filmu... Ipak, posle toga imao sam odličan trening, pre svega u odbrani. I to je bio ključni trenutak te sezone. Posle toga, zaigrao sam mnogo bolje - dodatno je objasnio Nikolas i prisetio se meča sa Malagom koji je usledio.

- To je bila ključna utakmica za mene. Bilo je jasno koja je moja uloga i koja je moja odgovornost. Poverenje Obradovića u mene je raslo i sve je bilo lakše.

Zatim je još jednom naglasio značaj koji je Srbin imao za njegovu karijeru.

- Iako su me trenirali cenjeni treneri kao što su Serđo Skariolo i Etore Mesina, po mom mišljenju to ipak nisu Obradović i Itudis. Jednostavno, to je drugi nivo pripreme i poverenja - zaključio je Nikolas koji je sa Obradovićem u tri sezone osvojio dve Evrolige.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike