Još se sećam sa koliko strasti su navijači pratili Partizan! Dvostruki osvajač Evrolige ponovo u Beogradu kod Obradovića zbog Madara

10.04.2022

10:44

0

Dru Nikolas kao skaut Bostona u poseti Partizanu, bivšem treneru Željku Obradoviću

Još se sećam sa koliko strasti su navijači pratili Partizan! Dvostruki osvajač Evrolige ponovo u Beogradu kod Obradovića zbog Madara
dru nikolas2 - Copyright MN Press

Bivši košarkaš CSKA i Panatinakosa Amerikanac Dru Nikolas ponovo je došao u Beograd, samo u značajno drugačijoj ulozi nego poslednjeg puta. Nekadašnji bek danas radi kao skaut Bostona i u Beograd je stigao da bi video kako napeduje Jam Madar kod njegovog bivšeg trenera Željka Obradovića.

- Lep je osećaj vratiti ovde nakon toliko godina. Beograd je uvek bio moje najomiljenije mesto za igranje, jer kao što znate, navijači ovde imaju posebnu strast i ljubav prema košarci - rekao je Nikolas za 24 sedam i nastavio:

Dragana Stjepanović
Dru Nikolas

- Kad god sam dolazio igrao sam protiv Partizana. Znam da je sada Zvezda u Evroligi, ali u moje vreme igrao sam stalno protiv Partizana.

Nikola je igrajući za Panatinakos tri sezona sarađivao sa Obradovićem, a zajedno su osvojili i dve Evrolige:

- Divno je što mi se ukazala šansa da vidim mog bivšge trenera. Takođe, srećan sam što mogu da gledam njegove treninge i da provodim neko vreme s njim. Sve što mogu reći o našim zajedničkim danima u Panatinaikosu je da su to bili verovatno najbolji trenuci u mojoj karijeri. Tri godine rada, dve osvojene Evrolige i tri šampionata Grčke, ne znam da li može bolje od toga. Uglavnom, lepo je što sam ponovo u prilici posle krize sa covid-19 ponovo u prilici da budem u Evropi i da gledam košarku koja se ovde igra.

Sve što se priča o Željku Obradoviću kao treneru koji beskompromisno sledi svoju ideju, Nikolas potvrđuje:

MN Press
Dru Nikolas

- Željko je veoma strog, zahtevan, ali i veoma fer. Kod njega je sve kristalno jasno, ako si uradio posao kako treba bićeš nagrađen. Ako nisi ukazaće ti na to i probaće da ti pomogne da ispraviš. To mu je najbolja osobina i kao treneri i kao čoveku. 

Nikolas veruje da je Madar došao na pravo mesto da usavršava:

- Madar je naš "proskekt", veoma mlad sa 21 godinom. Već sam mu rekao da je privilegovan time što ga trenira Željko Obradović, što uči od ngea i sprema se za naredni korak u karijeri - zaključio je Nikolas.

Nikolas će u maju proslaviti svoj 41. rođendan. Igrao je od 2003. do 2012. godine u Evropi za Fabrijano i Livorno u Italiji, Baskoniju, Efes, Panatinaikos, Milano i CSKA. U biografiji mu je ostalo zapisano da je 2008. godine odbio da dođe u Beograd kao član Efesa zbog tenzija koje su nastale neposredno posle jednostanog proglašenja nezavisnosti takozvane republike Kosovo. Nedugo posle toga, Efes i Nikolas su se rastali.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike