Željko do detalja analizirao Olimpijakos, pred Cedevitu Olimpiju upozorava: Igranje protiv Partizana im predstavlja veliki motiv!

20.03.2023

21:04

0

Autor: A. Š.

Trener Partizana najavio predstojeća iskušenja za njegove izabranike na evropskoj i regionalnoj sceni

Željko do detalja analizirao Olimpijakos, pred Cedevitu Olimpiju upozorava: Igranje protiv Partizana im predstavlja veliki motiv!
Željko Obradović - Copyright MN Press

Sve dobro što su uradili u dosadašnjem toku sezone, a uradili su mnogo toga, nalazi se na ispitu košarkašima Partizana. Takmičarska godina ulazi u poslednju trećinu, bliže se raspleti kako na evropskom tako i na regionalnom koloseku, a na oba se crno-beli nalaze u odličnim pozicijama.

Po pet utakmica ostalo je Panteru i drugovima u Evroligi i AdmiralBet ABA ligi do kraja ligaškog dela sezone i crno-beli gotovo da nemaju pravo na grešku kako bi se našli u doigravanju elitnog takmičenja, odnosno da bi zadržali prednost domaćeg terena u plej-ofu jadranskog karavana.

I te kako je toga svestan i trener Valjka Željko Obradović, koji je u opširnom intervjuu za TV Partizan jasno poručio da niko u crno-beloj familiji u ovom trenutku nema razloga za euforiju, s obzirom da blizinu duela koji bi u mnogome mogli da odrede Partizanovu sudbinu.

U petak u beogradsku Arenu stiže lider Evrolige Olimpijakos, dok dva dana kasnije na istom mestu crno-beli dočekuju Cedevitu Olimpiju.

- Olimpijakos je zasluženo lider, zato što igra izvanrednu košarku, zato što igraju timski i ne zavise od jednog igrača. Zato što je njihov protok lopte u napadu fantastičan, zato što igraju strpljivo, mnogo napada im se završava u poslednjih pet sekundi, gde čekaju dobro izgrađenu poziciju i otvoren šut, dok u odbrani pokušavaju da igraju puno toga sa promenom igrača, da menjaju i da čak i Mustafa Fol, koji je sa 218 cm dominantan, mnogo toga preuzima – kazao je Obradović, koji je prilično detaljno analizirao pirejski tim.

- To su najbitnije stvari kada se priča o utakmici sa Olimpijakosom, da budemo spremni na njihovu odbranu. To je ono gde oni glavnu prednost dobijaju, da zbune protivnika i posle toga imaju otvoren teren. Imaju puno igrača koji su sposobni da igraju u tom ritmu, da trče i lagano poentiraju. A kada je u pitanju pozicioni napad, puno protoka lopte i uglavnom im se akcije završavaju na način da je to sigurno otvoren i dobar šut.

Ništa manje bitan meč za crno-bele neće biti ni onaj protiv slovenačkog tima, koji je jedan od Partizanovih dužnika iz tekuće sezone.

- Od kako sam ja tu igrali smo tri utakmice protiv Cedevite Olimpije i svaka je bila izuzetno dobra i na jednu loptu. Sve to imamo u glavi i probaćemo da odigramo najbolje što možemo. Znamo da oni mogu da odigraju na dobrom i visokom nivou, očigledno da njima igranje protiv Partizana predstavlja veliki motiv. Nema razloga da ni mi ne budemo motivisani da odigramo dobru utakmicu protiv njih – istakao je Željko Obradović.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike