Mijailović: Kad uđete u Top 8, tri utakmice vas dele od F4! A kada uđete na F4, blizu je i finale

14.02.2023

07:24

0

Autor: D. P.

Predsednik KK Partizan obećava navijačima borbu na svim frontovima

Mijailović: Kad uđete u Top 8, tri utakmice vas dele od F4! A kada uđete na F4, blizu je i finale
Ostoja Mijailović i Marko Nikolić - Copyright MN Press

Prvi čovek Partizana Ostoja Mijailović gostujući u podkastu "Kod Luke i Kuzme" rekao je kako veruje da će crno-beli i sledeće godine biti deo najjače evropske lige i da bi eventualni izostanak najgledanijeg tima u dosadašnjem toku sezone u Evroligi bio veliki presedan.

Takođe, Mijailović veruje da će njegova ekipa sa trenerom Željkom Obradovićem doći do Evroligine pozivnice osvajanjem AdmiralBet ABA lige.

- Mislim da bi bio veliki presedan da Partizan ne igra Evroligu sledeće godine. Prvo mislim da ćemo osvojiti ABA ligu i da kažem to nesigurno mesto koje imamo dobiti da igramo Evroligu. Ili će Evroliga promeniti format ili će se dogoditi nešto da nama otvori neki prostor da možemo da se borimo za rezultate u Evroligi. Boriti se na dva fronta, gde je levi front ABA liga uslovna budućnost u Evroligi, a sa desne strane igrate Evroligu da imaš što bolju poziciju i zbog kluba i nekog eventualnog tofeja, to je nemoguće. Zato planovi zavise od toga da li ćemo igrati Evroligu, u šta kao predsednik Partizana zaista verujem - rekao je Ostoja Mijailović.

Predsednik crno-belih ponovio je ono što se najčešće prećutkuje u domaćoj javnosti, pa i u regionu - prvak AdmiralBET ABA lige nastupa u Evroligi zahvaljujući "vajld karti", a ne obezbeđenom mestu za šampiona ovog takmičenja. 

MN Press
Aleksej Pokuševski i Ostoja Mijailović

 

- Ljudi koji su vodili ABA ligu, ćutali su na oduzimanje sigurnih pozicija ABA lige u Evroligi, te pozicije su se topile i došli smo na vajld-kard. Partizan je ove sezone dobio vajld-kard, a dobila ga je i Zvezda. To što postoji nepisano pravilo gde je Evroliga rekla - daćemo vajld-kard prvom u ABA ligi. U redu, ali to je vajld-kard, nema sigurnog plasmana. Mi možemo da dođemo u situaciju ove sezone da bez obzira na to ko osvojio ABA ligu ili ko igrao Top 8, otišao na Fajnal-for ili bilo šta, nemate garantovano mesto u Evroligi- Ponavljam, i mi i Crvena zvezda dobili smo vajld-kard za ovu takmičarsku godini. Mi smo dobili znamo kako, jer ruski timovi nisu dobili priliku da igraju nažalost zbog situacije zbog koje nam je svima žao. Nikad se nisam radovao što smo dobili taj vajld-kard na način na koji smo dobili. Ali i osvajač ABA lige je dobio vajld-kard. Uvek kažu da postoji, ali takva odluka nije stigla i koliko znam nije zasedao Bord. Izvinjavam se javnosti ako nemam tu informaciju.

Cilj Partizana je da u novoj raspodeli postane stalni partner Evrolige:

- Mislim, ali nisam siguran da 2025. ističe ugovor za 11 klubova osnivača i kakva će situacija biti gotovo za dve godine? Naš strateški cilj je da do tada budemo sigurni partneri Evrolige i da možemo tako da sednemo za sto. A mislim da je interes naše košarke da ima dva predstavnika. Ne kažem samo Partizan, već i Crvena zvezda. To su dva kluba u čije je rivalstvo napravilo ta dva kluba velika i taj zajednički interes treba da bude najvažniji.

Mijailović poručuje navijačima da će klub i ekipa učiniti sve da se već u ovoj sezoni napravi uspeh plasmanom u Top 8 fazu takmičenja u Evroligi.

MN Press
Radost košarkaša Partizana

- Mi nismo doneli odluku kakvu su donosili klubovi koji su igrali Evroligu prethodnih osam godina. Naravno da ne mislim ništa loše prema Zvezdi, igrala je i Budućnost, ali jednostavno - želimo da ostavimo trag u Evroligi, jer verujemo da će evropski klubovi da vrednuju to što smo uradili. Mi ćemo se boriti na oba polja podjednako važno. Kad pogledate rezultatski, važnije je osvojiti ABA ligu nego osvojiti Top 8, ali kad uđete u Top 8, tri utakmice vas dele da uđete na Fajnal-for. A kada uđete na F4, opet vas tu jako malo deli da uđete u finale. Kad imate dobru ekipu, trenera, navijače kao mi, ne možemo da kažemo navijačima kojih u proseku dođe 17.000 "evo mi smo uzeli pare, ali okrećemo se ABA ligi". Ne, mi se takmičimo na oba fronta. Daćemo sve od sebe da uđemo u Top 8 - zaključio je Ostoja Mijailović. 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike