Trener Borca ne bi da širi teorije zavere, ali sve u klubu boli odnos takmičenja prema njima

13.02.2023

05:46

0

Autor: P.K.

"Ne verujem da žele da izbace Borac iz lige, ali ovo je sportska nepravda"

Trener Borca ne bi da širi teorije zavere, ali sve u klubu boli odnos takmičenja prema njima
Dejan Mijatović - Copyright MN Press

Nije se Borac nadao iznenađenju na gostovanju Partizanu, ali Čačani su se svim silama borili protiv evroligaša, ali uzalud. Ipak, borili su se časno, niko nema zamerke na njihov nastup, ali u klubu su i dalje ljuti zbog prošlonedeljne odluke da se igra protiv Cibone.

Podsećamo, tada je stomačni virus pokosio ekipu Borca, ali je meč odložen za samo 24 sata, tako da su Čačani igrali sa samo sedam igrača i na kraju izgubili u samom finišu.

Posle meča sa Partizanom, jedan od novinara pitao je trenera Borca Dejana "Džolija" Mijatovića da li misli da njegov tim nema fer položaj u AdmiralBet ABA ligi.

- Ima ta priča ima neku podlogu. Ne bih da ulazim u teorije zavere, ni šta se dešavalo prošle nedelje. Iznenađujuće odluke... Prvo bih rekao jednu stvar - izuzetno cenim komesara Miliju Vojinovića i smatram da smo posle duže vremena dobili komesara koji izuzetno dobro razume košarkaške stvari, pogotovo što se tiče mladih igrača i njihovog razvoja. Ne verujem da oni imaju nešto lično protiv Borca ili da žele da izbace Borac iz lige – bio je jasan Mijatović, ali je odmah nastavio:

- Nakon izjava nekih čelnika drugih klubova o tome ko treba da bude interes ABA lige, da li su oni državni projekti ili ne, možda je ovo neka sportska nepravda. Ovde se ne radi samo o Borcu, nego i Zlatiboru, Vojvodini, klubovima koji su finansijski stabilni, koji imaju uzlet i uspon. Nisu oni krivi što su finansijski stabilni, što će možda imati šansu da se bore za ABA 1 ligu. Vidimo šta se dešava u Zadru, Ciboni, tamo gde su teške situacije... To su nerealne stvari.

Pitanja mu nisu bila potrebna…

- Čačak je veliki košarkaški grad koji je dao mnogo toga u smislu igrača, trenera, funkcionera... Imamo nešto što se zove interes srpske košarke, da učestvujemo u podizanju Crvene zvezde i Partizana, pa i reprezentacije. Ako Partizan i Zvezda imaju po 2.600.000 navijača, mi smo dužni da to ispratimo. Meni je žao što nije prihvaćeno sve što smo uradili validno i pravno, četiri državne institucije, četiri doktora, ali brutalno smo odbijeni. Učinićemo sve da Borac ostane u ABA ligi. Samo želimo da igramo sa timom koji je dostupan. Mi smo Ćurčića i Nikolića zvali da dođu da bismo imali sedam igrača na raspolaganju.

Džoli nije štedeo reči hvale na račun Partizana, koji i te kako ima veze sa Čačkom: U Borcu su igrali Željko Obradović i Vlada Androić, zatim Aleksa Avramović, predsednik kluba Ostoja Mijailović je odande, a Mijatović je u više navrata bio pomoćni trener u Partizanu.

- Čestitao bih Partizanu na zasluženoj pobedi. Još u najavi sam naglasio da dolazimo u goste ekipi koja je u aspektu mobilnosti, energije, koncentracije, fokusa, pristupa, uz svih 12 raspoloživih igrača je broj jedan po kvalitetu igre u Evropi, ne samo ABA ligi. Mi smo izašli iz pauze igrača zbog virusne infekcije, probali smo da se grupišemo, da odigramo konkurentnu utakmicu pametnim pristupom… Uvek kada razgovaram sa svojim igračima, kažem im - neka nas protivnik dobije svojim kvalitetom, ne da lete kontre, zakucavanja na naše greške i šuteve u petoj sekundi. Momci su dosta toga ispoštovali. Dobro smo koristili Gagića u reketu, da stvorimo višak, da otvaramo šuteve... Imali smo dominaciju u skoku, što je iznenađujuće, ali na njihov procenat šuta ne možeš ni sve da iskontrolišeš. Probali smo da sve igrače vratimo u rotaciju.

Borac pre nastavka takmičenja za opstanak u AdmiralBet ABA ligi igra na Kupu Radivoja Koraća, a protivnik u četvrtfinalu biće mu Crvena zvezda u četvrtak.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike