Sećamo se utakmice u Beogradu! Obradović očekuje težak meč, ali i da Partizan "zaigra" i u gostima!

17.01.2023

16:24

0

Autor: G. F.

Crno-beli idu u Valensiju sa željom da se osvete za bolan poraz iz Beograda

Sećamo se utakmice u Beogradu! Obradović očekuje težak meč, ali i da Partizan "zaigra" i u gostima!
Željko Obradović - Copyright MN Press

Jedva nešto više od mesec i po dana prošlo je od jednog od onih bolnih poraza košarkaša Partizana u Evroligi. Došlo je vreme za napaltu duga!

Ispustili su tog 1. decembra 2022. godine crno-beli pobedu nad Valensijom, a u četvrtak (20.45) imaju šansu da naplate dug.

Svima koji vole Partizan i dalje je u glavi završnica i poraz posle produžetka u Areni. Tako je i sa trenerom Željkom Obradovićem koji podseća na beogradski duel.

- Sećamo se utakmice koju smo igrali ovde, izgubili je u produžetku. Na neki način ekipa koja je, sa problemima koje je imala u poslednje vreme, uspela da odigra veoma dobro i u Evroligi i u španskom prvenstvu. Vraćaju im se povređeni igrači, kompletan im je roster. Ono što je važno, poslednju utakmicu protiv Asvela su igrali prvi put neke odbrane koje nisu pokazivali u dosadašnjem toku Evrolige. To je bilo četiri zone i čovek na De Kolu i zona 2-3. Moramo da se spremimo i za to, da ne bi bilo nekih iznenađenja. Teška utakmica, sećajući se svega kako je bilo na meču u Beogradu.

Primetno je da Partizan u poslednje vreme igra daleko bolje nego u danima kada je i pretrpljen pomenuti poraz. Šta se to promenilo kod crno-belih...

 

 

- Valjda igramo bolju odbranu. Vratio se Aleksa, vratio se Smailagić i to su neke tri najvažnije stvari.

Pred gostovanje Valensiji, a u skladu sa igrama u poslednje vreme, zaista se mogu očekivati dobre vesti iz Španije.

- Nadamo se da imamo prednosti. Uvek pokušavamo da koristimo ono što je individualni i kvalitet tima. Na taj način ćemo spremati utakmicu. To je ono na čemu insistiramo, da se igra timski da defanzivno ne trpimo, a napadački radimo stvari koje su dobre za nas, a da protivnika stavimo u problem - kaže Obradović, a na konstataciju da i dalje postoji razlika između igara kod kuće i u gostima, poručuje:

- Ima istine, tačno je da igramo bolje u Areni. Verovatno se igrači osećaju dobro jer tu treniraju, gde im je svaki detalj poznat. Naravno, i faktor publike i te kako utiče, ali definitivno, ako želimo u Evroligi da budemo još konkurentniji moramo da počnemo da igramo bolje i na strani.


Evroliga, 20. kolo

Četvrtak:

Fenerbahče - Monako 18.45

Makabi - Alba 20.05

Baskonija - Barselona 20.30

Virtus - Panatinaikos 20.30

Valensija - Partizan 20.45

Petak:

Efes - Bajern 18.30

Žalgiris - Crvena zvezda 19.00

Olimpijakos - Real 20.00

Milano - Asvel 20.30

 

Standings provided by Sofascore

 

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike