Avramović optimista pred Valensiju: Hajde da pokažemo da i na gostujućem terenu možemo da odigramo kao u Areni!

18.01.2023

05:51

0

Autor: A. Š.

Bek Partizana veruje u pozitivan ishod meča u Španiji

Avramović optimista pred Valensiju: Hajde da pokažemo da i na gostujućem terenu možemo da odigramo kao u Areni!
Aleksa Avramović - Copyright MN Press

Košarkaši Partizana ekspresno su zaboravili poraz od Makabija, kojim su prekinuli niz od osam uzastopnih pobeda (po četiri u AdmiralBet ABA ligi i Evroligi). Ubedljivim trijumfima protiv Baskonije i MZT-a izabranici Željka Obradovića napravili su sjajnu uvertiru za gostovanje Valensiji (četvrtak, 20.45).

- Idemo u dobrom raspoloženju u Valensiju. Imamo jedan pravi trening pred put, da se spremimo što bolje. U ritmu smo, igrali smo dobro prethodne dve utakmice, hajde da pokažemo da i na gostujućem terenu možemo da odigramo kao kod kuće – kazao je Aleksa Avramović i dodao:

- Ostali su nam dužni od prošlog puta kada smo izgubili nesrećno u produžetku, a imali smo sve konce u svojim rukama. Znamo odakle nam preti najveća opasnost, koje su im vrline i mane. Španska su ekipa, koja se oslanja na igru u tranziciji.

Osvrnuo se kratko Avramović i na faktor domaćeg terena.

- Zna se da je Partizan u Areni veoma teško gostovanje, tako će biti i u Valensiji, tamo će cela dvorana navijati za njih. To je blaga prednost koju ima domaći teren, sve ostalo je timski i individualni kvalitet.

Nije Avramović želeo da ističe pojedince iz redova Valensije, uz jasne smernice šta bi Partizan trebalo da uradi kako bi se iz Španije vratio trijumfalno.

- Imaju oni mnogo kvalitetnih igrača, imamo ih i mi. Naš pristup mora da bude od starta agresivan, da odgovorimo na njihovu tranziciju i na agresivnu odbranu, kao što je Makabi postavio u prvih nekoliko minuta utakmice izuzetno visok nivo, na granici faula. Poenta je da odigramo čvrsto, da im ne dozvolimo da naprave prednost, nego da mi budemo ti koji ćemo da diktiramo tempo – kazao je Aleksa Avramović.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike