Ivanović pričao o Zvezdinoj pobedi, ali je Špance posebno zanimao Kampaco!

06.01.2023

22:31

0

Autor: 24sedam

Strateg crveno-belih pohvalio i Dalibora Ilića

Ivanović pričao o Zvezdinoj pobedi, ali je Špance posebno zanimao Kampaco!
Duško Ivanović - Copyright MN Press

Za dva poena su košarkaši Crvene zvezde bili bolji od Valensije. Tako je ekipa Duška Ivanovića upisala veliku evroligašku pobedu, mada je domaćin imao i šut za trijumf. Ali nije bilo trojke.

- Veoma teška utakmica. Znali smo i pre utakmice da igramo protiv veoma talentovanog napadačkog tima, koji igra odlično u tranziciji i ima veoma dobre visoke igrače. Celu utakmicu smo igrali veoma dobru odbranu. Imali smo problem u poslednjih pet minuta u napadu i igrali bez jasne ideje kako da dođemo do lakih poena.

Večeras smo imali sreće sa poslednjim šutem, za razliku od utakmice sa Barselonom - kazao je Ivanović, aludirajući na trojku Nikole Mirotića u Beogradu.

Tema koja je ovih dana aktuelna u evropskoj košarci je i zabrana Fakundu Kampacu da igra u Evroligi.

- Šteta je za sve što Kampaco ne igra, ne samo za Zvezdu, već za sve koji gledaju Evroligu. Ljudi žele da gledaju najbolje igrače, ali moramo da se borimo bez njega, biće teško, ali moramo da se se borimo - bio je odgovor Ivanovića na pitanje španskih novinara.

Pohvalio je Zvezdin strateg i Dalibora Ilića koji je večeras upisao prvi nastup u Evroligi i imao dobru ulogu sa šest poena i tri skoka.

- Dalibor je i u ABA ligi i u ovoj utakmici pokazao da na njega može da se računa. Odigrao je sasvim solidno, ali sve zavisi od utakmice do utakmice. Svaka je različita, neko će da igra, neko neće, zavisi od protivnika. Niko nema ništa garantovano, svi mogu da igraju. Najbitnije je da su svi igrači spremni kada uđu da daju sve od sebe i pomogu ekipi.

Za kraj je poželeo svima srećan Božić.

- Srećno Badnje veče i Božić pravoslavcima, kao i katolicima, da svi budu srećni i zdravi - zaključio je Ivanović čija će ekipa već u nedelju gostovati MZT-u u AdmiralBet ABA ligi.

Zatim u Beograd stižu Real i Monako.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike