Zvezdi i Kampacu stiže važna podrška! Unija igrača Evrolige očekuje ukidanje kazne!

04.01.2023

20:56

0

Autor: A. Š.

Velika bura podigla se oko kazne srpskom i regionalnom šampionu izrečenoj od strane elitnog takmičenja

Zvezdi i Kampacu stiže važna podrška! Unija igrača Evrolige očekuje ukidanje kazne!
Fakundo Kampaco - Copyright MN Press

Veliku buru u evrpskoj košarci izazvala je odluka Evrolige da Crvenoj zvezdi zabrani registraciju novih igrača do poslednjeg dana februara ove godine. Ovakvu sankciju disciplinci elitnog takmičenja izrekli su zbog određenih administrativnih propusta srpskog i regionalnog šampiona, koji je odmah po ozvaničenju kazne iz Barselone najavio nastavak pravne borbe kako bi kaznu osporio.

Večeras su se crveno-beli, kojima je ovom suspenzijom uskraćeno pravo da za učešće u elitnom takmičenju registruju najveće pojačanje u klupskoj istoriji Fakunda Kampaca, oglasili novim saopštenjem u kojem su od vodećeg tandema Evrolige Maršala Glikmana i Dejana Bodiroge zatražili brzu i pozitivnu reakciju, a podrška im je stigla sa još jednog veoma važnog mesta evropske košarke.

Portal "Encestando" plasirao je informaciju kojom tvrdi da Udruženje igrača Evrolige (ELPA) očekuje da ceo spor bude u najkraćem roku rešen u korist kluba sa Malog Kalemegdana.

- Posle provere papira, dugovanja i transfera, ELPA odlično poznaje ceo kontekst oko sankcije za Crvenu zvezdu. Udruženje igrača podržava Kampaca i nada se da će ga uskoro videti na terenu, posle ukidanja kazne srpskom klubu - objavio je španski portal svoja saznanja.

 

Podsetimo, Unija igrača Evrolige ima sedam rukovodećih članova. Predsednika Tornikea Šengeliju, i šest potpredsednika (Kajl Hajns, Điđi Datome, Džejson Grendžer, Adam Hanga, Nikola Kalinić i Alek Piters). Takođe, svaki tim koji učestvuje u elitnom takmičenju dao je po dva zastupnika, a crveno-predstavljaju kapiten Branko Lazić i jedan od najboljih igrača Nemanja Nedović.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike