Zvezda ga prozvala, sad se oglasio i Bodiroga! Evo šta prvi čovek Evrolige kaže o kažnjavanju crveno-belih

05.01.2023

16:52

0

Autor: 24sedam

Postoji saglasnost da ostane finansijska kazna i da se pojača finansijski nadzor, ali je protiv toga da se Kampacu zabrani da igra

Zvezda ga prozvala, sad se oglasio i Bodiroga! Evo šta prvi čovek Evrolige kaže o kažnjavanju crveno-belih
Dejan Bodiroga - Copyright MN Press

Crvena zvezda je kažnjena od strane Evrolige, pa zbog postojeće zabrane neće moći da registruju nove igrače do kraja februara. Takođe, izrečena je i novčana kazna od 25.000 evra. Nakon odluke Evrolige, crveno-beli su i prozvali Dejana Bodirogu.

Usledio je i odgovor nekadašnjeg reprezentativca, a sada prvog čoveke elitnog evropskog klupskog takmičenja.

- Menadžment Evrolige je 30. decembra 2022. godine uputio preporuku nadležnim, nezavisnim komisijama - Komisiji za kontrolu upravljanja (Management Control Commission) i Finansijskoj komisiji (Finance Panel), da se dozvoli registracija Fakunda Kampaca u Crvenoj zvezdi i da mu se omogući da igra, zato što je to u interesu takmičenja.

Ujedno smo podržali sve odluke koje idu u smeru maksimalnog poštovanja svih propisa vezanih za finansijsku stabilnost i fer-plej, što podrazumeva i pojačavanje nadzora - rekao je Bodiroga za Sportal.

Dakle, menadžment Evrolige je saglasan da Zvezdi ostane izrečena finansijska kazna i da joj se pojača finansijski nadzor, ali je protiv toga da se Kampacu zabrani da igra. Dejan Bodiroga, kao predsednik Evrolige, nema pravo na amnestiju, a takvu odluku može da donese samo izvršni direktor Evrolige (Maršal Glikman).

Sada ostaje da se sačeka konačna odluka koja je na Glikmanu.

- Po pitanju krajnje odluke, moj stav je sasvim jasan i nema potrebe da ga dodatno pojašnjavam - zaključio je Bodiroga.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike