Partizan je pobedio lidera Evrolige, znači može svakog - Obradović iskren posle trijumfa: Nemoguće je to znati!

22.12.2022

20:58

0

Trener crno-belih priznao da je ekipa imala sreće, ali hvali igrače za sve

Partizan je pobedio lidera Evrolige, znači može svakog - Obradović iskren posle trijumfa: Nemoguće je to znati!
Željko Obradović - Copyright KK Partizan/EuroLeague

Partizan je u gostima pobedio Fenerbahče u novoj neizvesnoj završnici i tako posle prvaka Evrope Efesa srušio i drugog turskog velikana u dve uzastopne utakmice.

Željko Obradović se vratio u halu gde je ispisivao istoriju i dobio doček kakav dolikuje.

A kad se utakmica dobije na jednu loptu, sa pola koša, onda je jedna stvar jasna:

- Očigledno je ako dobijete kako dobijete, da nam je sreća pomogla. Fenerbahče je vodio skoro sve vreme, ali se mi nikad nismo predavali i borili smo se do kraja. Pobedili smo lidera Evrolige. To je veoma važno za nas, važno je zbog vere u sebe i da moramo da razumemo ako možete da pobedite lidera Evrolige, možete da igrate protiv svih timova.

Aleksa Avramović je zaigrao posle šest meseci, dobio je poverenje u finišu, pogodio ključne penale, dok je Janis Papapetru zaustavio poslednji napad Fenera, koji bi mogao da mu donese pobedu, a bio je odličan tokom celog meča.

- Veoma dobar posao obojice. Avramović je odigrao nešto više od osam minuta, a ovo mu je prva utakmica od juna. Počeo je da trenira sa timom prošle nedelje. Znam koliko mu je teško, ali je pomogao timu. Čestitke obojici, ali i svim igračima. Tokom sezone smo imali problema sa odbranom, a večeras smo odlično odigrali. Verujem da su igrači shvatili kako treba da igramo odbranu u narednim utakmicama.

Da li ste znali šta će odigrati Fenerbahče u tom poslednjem napadu?

- Nismo znali. Imali smo informacije o jednoj situaciji za koju smo mislili da će igrati. Bilo je očigledno da će gurnuti neke igrače… Normalno je da svi u tim trenucima igraju odbranu "svič". Naša reakcija je bila samo jer smo igrali dobru odbranu, ne jer smo znali šta će odigrati. Nemoguće je znati. Postoje mnoge opcije, u tim momentima je ključ u koncentraciji i u odbrani. To je lepota košarke.

Povratak na mesto uspeha…

Fenerbahčeu želim sve najbolje. Jeste, imali su problema sa povredama u poslednje vreme, ali verujem da su na dobrom putu. Siguran sam da će imati vrlo, vrlo dobru sezonu. Još jednom, želim sve najbolje svima u Fenerbahčeu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike